Paljon on tapahtunut viime kirjoituksen jälkeen ja koiraharrastajan arkeen on tullut uutta sisältöä. Meille siis syntyi 22.12. poika ja nyt on opeteltu vauva-arkea muutaman viikon ajan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita loppua koirien kanssa harrastamiselle, vaan siihenkin pyritään aikaa löytämään entiseen tapaan. Koirat ovat suhtautuneet tulokkaaseen hienosti ja päivittäin olemmekin lenkkeilleet porukalla. Tokotreeneistä pidimme Niilon kanssa neljä viikkoa taukoa, mutta nyt on treeneissäkin jo käyty. Tauosta huolimatta uskaltauduimme myös Hihan tokokokeeseen 15.1., joka pidettiin tutussa treenihallissa. Koehan sujui ihan mukavasti näin tauon jälkeen. Vieläkin on paljon parannettavaa, mutta nyt ykköstulos oli jo lähes käden ulottuvilla.

Voittajaluokkaan osallistui viisi koirakkoa (kaikki tuttuja). Niilon vuoro oli viimeisenä. Paikkamakuu sujui tällä kertaa ilman ennakointeja tms, joten siitä saimme kympin. Omaa suoritusvuoroa odotellessa Niilon vire ehti valitettavasti vähän laskea ja sehän näkyi sitten tuttuun tapaan seuraamisessa. Saimme siitä 7, johon täytyy kyllä olla tyytyväinen Niilon tasolla. Liikkeestä istuminen sujui hyvin (seuraamista lukuun ottamatta, mutta siitä ei näemmä sakotettu). Niinpä saimme pisteitä 9,5. Luoksetulossa Niilolla oli jo liikaa intoa, joten ei pysähtynyt seisomaan. En edes yrittänyt pysäyttää toista kertaa, vaan pysäytin suoraan sitten maahan. Maahanmeno oli onneksi hyvä, joten saimme pisteitä 6,5. Ruutu meni muuten hienosti, mutta jouduin sanomaan kaksi maahan-käskyä ennen kuin sain Niilon ruutuun maahan. Niinpä pisteitä tuli 8. Hyppynouto oli hyvä ja pisteitä tuli 9,5. Nyt jopa lopun perusasento oli aiempaa parempi. Onhan sitä jo yritettykin suoristaa aika pitkään. Metallinoudosta pisteitä tuli 9, vaikka Niilo empi jonkin aikaa kapulalla. Se oli kyllä aika yllättävää, sillä Niilo tykkää metallista. Pitäisi muistaa treenata aina välillä vierailla kapuloilla, sillä ankarampi tuomari olisi varmaan sakottanut empimisestä enemmän. Sitten oli vuorossa tunnistusnouto ja järkytyksekseni Niilo toi väärän kapulan. En muista, koska se on treeneissä viimeksi tuonut väärän. Niilo on kyllä monesti epävarma ja tarkistaa kapulat moneen kertaan, mutta on kuitenkin osannut treeneissä tuoda oikean. Kotona jopa onnistui hienosti tunnari, vaikka Mikko laittoi muut kapulat. Aiemmin tehtävä oli Niilolle liian vaikea, jos kapuloissa oli Mikon haju. No, vahinkoja sattuu. Viimeisenä oli sitten kaukokäskyt. Niissä Niilo vähän edisti ja teki kahdesti väärän liikkeen, jolloin jouduin antamaan uuden käskyn. Uudella käskyllä se onneksi korjasi asennon oikeaksi. Kaukokäskyistä saimme 6,5 pistettä.

Saimme siis yhteensä 226 pistettä. Mikäli tunnari olisi onnistunut, olisi ykköstulos ollut lähes varma. Turha sitä enää on kuitenkaan jossitella. Lisää vaan treeniä ja suunta kohti uusia kokeita.