Olen jo useampana vuotena osallistunut noutajapalstan vuosittaiseen tavoite/toteutumakeskusteluun.  Kävin sieltä hakemassa vuoden 2009 tavoitteet ja oman kommentointini.

Vuoden 2009 tavoitteet olivat tällaiset
Roope
-toko: TK2
-mejä:JVA
-nome: avo-startti (ja mielellään tulos)
Vanhempi koira saavutti tavoitteet hienosti. Tokosta saimme TK2 kasaan. Koiran kuntoa pyrittiin parantamaan alkukesästä ahkeralla lenkkeilyllä ja niin mejässä voi3-tulosta seurasikin kolmen ykköstuloksen putki. Nomekokeisiin uskaltauduimme syksyllä ja tulokseksi saimme avo3 ja siihen olen tämän koiran kanssa tyytyväinen

Niilo
-toko: TK2 ja startti voittajassa
-mejä: AVO1
-nome: AVO1
Nuoremmalla koiralla jäi vielä lisää tavoiteltavaa. Tokosta saimme kyllä TK2, mutta voittajaluokkaan on vielä pitkä matka. Mejästäkin saimme vihdoin AVO1-tuloksen ja se toinenkin oli niin lähellä. Nomessa jäimme vielä tavoitteesta, mutta saimme kuitenkin 2xAVO2 eli kyllä se ykkönenkin vielä joskus tulee

Tavoitteet vuodelle 2010
Roope: Vanhemmalla ei enää juurikaan ole tavoitteita, jollei keksitä jotain uutta lajia. Tokossa startataan voittajaluokassa, jos joskus saamme liikkeet siihen malliin, mutta se saattaa olla vasta 2011 tai 2012... Nomessa ehkä vielä startataan, mutta tavoitteet taitaa olla tämän koiran osalta jo saavutettu.

Niilo:
Toko: startti voittajassa ja mielellään tulos (voi kyllä olla, ettei uskalleta edes startata)
Mejä: toinen AVO1 ja mielellään voittajastakin tuloksia
Nome: AVO1 (mielellään kaksikin...)

Nyt on tavoitteet tälle vuodelle sitten kirjoitettu tännekin. Roopelle voisi kyllä lisätä tavoitteeksi vielä canicross-startin, mutta niistä ei kyllä tule mitään merkintää koiranettiin.  Juoksutavoitteen toteutuminen riippuu enemmän Mikosta kuin minusta. Tarkoituksena olisi piipahtaa myös näyttelykehässä jossain vaiheessa molempien koiruuksien kanssa, mutta meinaa tuo vapaa-aika loppua kesken (ja näyttelyt tulevat arvoasteikossani viimeisenä...)