Joku tarkkasilmäinen on ehkä huomannut, että Roopen on tarkoitus osallistua Loviisan tokokokeeseen ensi viikolla. Tokosta ei ole kuitenkaan kirjoitettu täällä kuukauteen mitään ja tämä on totuus: kokeeseen ollaan menossa, mutta treenattu ei kyllä olla. Eilen sitten ryhdistäydyin tämän asian suhteen.

Treenasin Roopen kanssa ihan kotipihalla kaikki avoimen luokan liikkeet läpi (paikkamakuuta lukuunottamatta). Aloitin hypyllä, joka onnistui todella hyvin. Roope tuli joka kerta hienosti esteen yli sivulle. Muutkin liikkeet sujuivat tuttuun tapaan eli kyllä Roope on säilyttänyt kuukauden tauon aikana osaamistasonsa, mutta edistymistä ei ole tietenkään tapahtunut. Kaikki on siis mahdollista ensi viikon kokeessa. Sen huomasi taas tänään, kun kävin liikkeet uudelleen läpi koejärjestyksessä. Nyt Roope oli ehtinyt keräämään kierroksia niin paljon, että hypyt menivät välillä jojoksi. Kun vaan osaisi jotenkin säilyttää sellaisen sopivan balanssin, että kaikista liikkeistä tulisi pisteitä.

Lisäksi treenasin eilen molempien koirien kanssa näyttelykäyttäytymistä. Naapureilla varmaan riitti ihmettelemistä, kun juoksin koirien kanssa ympyrää helteessä.

Niilon kanssa tokoilin eilen ihan hetken, koska se joutui seuraamaan minun ja Roopen treeniä eli oma treeni toimi tavallaan sille palkkana. Aluksi tehtiin hyppynoutoa. Se sujui välillä todella hyvin, mutta välillä Niilo yritti kiertää lähtiessä ja välillä palatessa. Nyt tarvitaan vaan niin paljon toistoja, että Niilo tajuaa, ettei muuta reittiä ole olemassa kuin esteen yli molempiin suuntiin. Lopuksi teimme vielä luoksetuloa kahdella pysäytyksellä, ensin seisomaan ja sitten maahan. Teimme vain yhden toiston ja aika lyhyeltä etäisyydeltä, mutta se meni aika hyvin.

Illalla kävin vielä tekemässä verijäljen Roopelle. Jäljelle tuli mittaa n. 550m (150m, 230m ja 170m). Kulmat oli vasemmalle ja katko oli toisella kulmalla. Jokaisella osuudella oli makaus, mutta kulmilla ei.

Tänään käytiin sitten ajamassa jälki. Roope jäljesti enimmäkseen hyvin. Vauhtia oli kyllä jälleen liikaa ja sain jarruttaa tosissani. Ekan makauksen Roope merkkasi hyvin, mutta lähti makaukselta jäljen sivuun. Palasi kyllä itse jäljelle. Ekalla kulmalla oli pieniä vaikeuksia, kun läheinen polku houkutteli. Toka makaus yli kävellen ja merkkaamatta. Katkolla pientä pyörimistä, mutta selvitti minun jälkiin tukeutuen. Kolmas makaus hyvin ja loppuosuus hyvin. Roopella oli aina välillä pientä ylimääräistä harhailua havaittavissa, mutta oikea-aikainen "jälki"-kehotus palautti sen aina takaisin työhön. Kunpa uskaltaisi/osaisi näitä kehotuksia oikein käyttää myös kokeessa. Kokeessa olen yleensä hiiren hiljaa.

Sitten oli Niilon vuoro mennä Roopen käytetty jälki. Niilo jäljesti tänään pääosin loistavasti, mennen tarkemmin jäljen päällä kuin Roope. Niilo merkkasi kaikki makaukset perusteellisesti (syöden makaukselle pudotetut nappulat, joita Roope ei ehtinyt syömään). Ekan kulman Niilo meni aivan jälkitarkasti, mutta katko tuotti vähän vaikeuksia. Niilo olisi halunnut lähteä etsimään kauempaa jälkeä, mutten päästänyt sitä kauemmaksi (mukavuussyistä, kaatuneita puunrunkoja). Pienen pyörimisen jälkeen Niilo selvitti katkon minun jälkiin tukeutuen. Viimeinen osuus taas jälkitarkasti.

Seuraavaan mejäkokeeseen osallistuu siis Roope heinäkuun loppupuolella. Katsotaan, ehdittänkö tekemään vielä yksi harjoitusjälki ennen sitä. Tarvetta ainakin olisi.