Kyllä on koirat monessa asiassa kovin erilaisia, Roope ja Niilo siis. Mikko kävi Niilon kanssa juoksemassa lauantaina sillä välin, kun olin Roopen kanssa tokokokeessa. Niiloa ei kiinnosta juokseminen yhtään (+lisäksi sillä taitaa olla vähän huono kunto), joten Niilo oli ollut lenkillä sellainen perästä vedettävä matkalaukku :) Sen mielestä juokseminen on perin tylsää (ja minä olen kyllä Niilon kanssa samaa mieltä ;) ) Roope taas on aivan innoissaan, kun näkee Mikon ottavan juoksuvaatteet esille. Sunnuntaina Roopen odotus palkittiin ja se pääsi vuorostaan Mikon mukaan. Taka-ajatuksena oli lisäksi saada vähän rauhallisempi koira illan tokotreeneihin.

Sunnuntai-iltana suuntasin siis jälleen Hihan kentälle. Kenttä olikin täynnä pk-koeporukkaa, joten ajoinkin itsekseni Prisman pihalle ja infosin paria treenikaveria uudesta paikasta. Treenasimme sitten pienellä porukalla Prisman tyhjällä parkkiksella. Tuuli oli niin kova, etten pystynyt esim. ruutua treenaamaan ollenkaan, kun tötsät eivät pysyneet paikallaan. Nipa sai aloittaa. Ensin tehtiin yksi metallinouto, joka onnistui hyvin, joten sitä ei hiottu enempää. Sitten teimme luoksetulon pysäytyksiä. Tein liikkeen kertaalleen kokonaan, mutta muuten vain osia eli pysähdyksiä. Pari kertaa Niilo tepsutteli vielä käsimerkin jälkeen, mutta uusintakerralla onnistui hyvin. Maahanmenot sujuu olemattomaan treenimäärään ihmeen hyvin. Tosin olen treenannut vielä kovin lyhyeltä matkalta, joten vauhti ei ole ollut päätä huimaava.

Sitten treenasin idaria pienimuotoisesti eli jätin koiran seisomaan, istumaan tai makaamaan ja kiersin pienen lenkin koiran ympärillä. Toki palkkasin aina yhden asennon jälkeen ja tein vain pienissä osissa. En vielä treenannut idarin liikkeellelähtöjä, vaan vain paikallapysymistä, kun itse kierrän koiraa. Lisäksi tein erikseen liikkeestä istumista, joka sujui tässä vaiheessa hyvin. Treenin lopussa tein jättäviä uudestaan ja silloin liikkeet meni vähän sekaisin... Niilo sai jälleen etsiä myös tunnarikapulaa. Niilo käyttää nenäänsä aika kivasti ja vähitellen voisi varmaankin ottaa muita kapuloita mukaan kuvioihin. Pitäisi vaan hankkia uusia kapuloita. Lisäksi tehtiin seuraamista, mutta en enää muista, miten se sujui... Loppuun tehtiin vielä porukalla paikalla istuminen ja makaaminen. Istuminen (2min) sujui hyvin. Paikkamakuu tehtiin evl-tyyliin. Niilo meni porukan vikana maahan ja nostettiin ekana istumaan. Tässä kohtaa Niilo oli ihmeissään ja ei meinannut millään uskoa perusasentokäskyä, kun muut jäivät vielä makaamaan. Aika oli tällä kertaa varmaan ainakin 5min, kun jäimme piilossa juttelemaan hiljattain olleesta liikkurikurssista, jolla eräs meikäläisistä oli ollut.

Sitten tein viellä ihan lyhyen treenin Roopelle. Juoksulenkin teho ei ollut kyllä nähtävissä, vaan mulla oli jälleen kaverina superenerginen ja iloinen koira. Alkuun tein reippaan seuraamisen, joka sujui mielestäni kivasti. Sitten tein pari luoksetulon pysäystystä ja kyllähän se treeneissä osaa! Tosin ensin se teki supervauhdikkaan läpijuoksun (ei siis katsonut käsimerkkiä), mutta sen jälkeen olivat ajatuksetkin taas mukana ja saatiin pari hyvää toistoa. Lopuksi tehtiin vielä muutamia jättäviä liikkeitä ja palkkasin nopeista maahanmenoista ja seisomisista. Sitten koira autoon ja molemmat kotiin. Itse palasin vielä Hihan kentälle katsomaan alo/avo-ryhmän treenit loppuun (ne jäi nyt Roopelta väliin, kun en jaksanut kulkea edestakaisin) ja lisäksi koulutin vielä arkitokoryhmän. Tokopainotteinen ilta siis.