Eilen oli taas KHN:n kimppatreenit. Treenit pidettiin tällä kertaa Rengossa. Niilon ryhmää koulutti Kipperssi. Treenit perustuivat pariin muistipaikkaan suopursujen keskellä ja vesimarkkeerauksiin.

Ensin tehtiin muistipaikat koirien nähden. Ensimmäiseen paikkaan vietiin dameja ja toiseen piilotettiin tennispalloja. Linjat olivat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden ja maasto oli kohtuullisen hankalaa. Koirat suorittivat sekalaisessa järjestyksessä vesimarkkeerauksia ja linjoja muistipaikkoihin. Kaikki koirat suorittivat ohjaukset mallikkaasti, mutta markkeeraukset osoittautuivat yllättävän haastaviksi.

Markkeerausheitto tuli mättääseen, joka oli lähes kiinni rannassa. Lisäksi lähetys tapahtui lähes rannan suuntaisesti siten, että koiralla oli suuri kiusaus suorittaa markkeeraus maata pitkin. Niilo suoriutui ekasta markkeerauksesta mallikkaasti, eikä matkan pidentäminenkään tuottanut ongelmia. Seuraavassa harjoituksessa heitettiin yhtä aikaa 4 damia (tavallaan vain siis yksi markkeerausheitto). Niilo nouti ekana ja markkeeraus meni ok. Pari koiraa epäonnistui tehtävässä ja ajattelin yrittää Niilolla toisen kerran, mutta eipä riittänyt Niilonkaan usko/muisti tehtävän suorittamiseen.

Seuraavaksi heitettiinkin markkeeraus metsän puolelle vanhan pudotuspaikan taakse, jolloin koirilla oli vaikeuksia kulkea vanhan paikan yli. Niilo suoriutui ekasta markkeerauksesta hyvin, jolloin sain valita, tehdäänkö Niilolle linjakakkonen (mättäälle ja metsään) vai ei. Päätin, ettei tehdä, koska epäilin Niilon varmuutta. Tehtiin kuitenkin ykkönen uudestaan metsään, joka ei sujunut läheskään niin hyvin kuin ensimmäinen markkeeraus. Niilo lähti markkeeraukseen maata pitkin ja sitä jouduttiin avustamaan, jotta dami löytyi. Reitin vaihto vaikutti siis selkeästi sen markkeerauksen tarkkuuteen. Tämä jäi sitten Niilon treenin viimeiseksi noudoksi.

Treenin loppuun sattui vielä sellainen harmittava tilanne, että Niilo yritti lähteä "paukkuun". Ei siis varsinaisesti paukkunoutoon, mutta viereisen ohjaajan käskyllä. Jouduin siis taas kieltämään voimakkaasti ja Niilo uskoikin kieltoa hyvin. Toivottavasti viikonlopun koe ei ole pelkkää parityötä...

Roope on harrastanut viime päivinä vain lenkkeilyä, mutta se onkin oikein mukava juoksukaveri. Emännällä ja Roopella on kuntokuuri menossa...