Tänään on ollut vapaapäivä ja olen käyttänyt sen tehokkaasti hyväkseni. Aamupäivällä kävin Niilon kanssa juoksemassa ensimmäistä kertaa varmaankin vuoden tauon jälkeen. Puoli tuntia juostiin ja mielestäni sujui ihan mukavasti. Niilo hölkötteli ihan sopivaa vauhtia ja piti pysähdykset minimissä. Nipa ei kyllä näytä kovin tyytyväiseltä juostessaan ja en kyllä minäkään. Juoksu on niin tylsää... Yritetään kuitenkin jatkossakin juosta.

Iltapäivällä loppui Roopen sairasloma ja lähdin sen kanssa tokoilemaan Pajuniityn puistoon. Roope ei kyllä ole tiennyt olevansa saikulla tähän asti. Vauhtia on nimittäin riittänyt kurarukkasenkin kanssa ihan kiitettävästi Nauru. Menimme tosiaan läheiselle nurmikolle treenaamaan. Olin ihan unohtanut talven aikana, että kyseessä on frisbeekenttä. Saatiin siis vähän lisähaastetta, kun ympärillä lenteli ufoja Hymy

Tämä oli Roopelle eka tokotreeni Forssan kokeen jälkeen ja viiden päivän päästä on taas koe. Hui! Roope oli siis intoa täynnä ja treeni sujuikin enimmäkseen kivasti. Seuraaminen oli mukavan reipasta, mutta kontakti oli kyllä hukassa, eikä sitä varmaan löydetäkään näin lyhyessä ajassa. Luoksetulon pysäytyksen tein kaksi kertaa käyttäen lelua takapalkkana. Molemmat onnistuivat hyvin (silti kokeessa ei onnistu ikinä...). Liikkeestä maahanmenossa Roope hiippaili turhan pitkään käskyn jälkeen. Niinpä yritimme hioa ihan erikseen pelkkää nopeaa maahanmenoa. Eipä niistä kovin nopeita tullut, kun taisi Roopella olla vähän turhan kuuma tai tahti ainakin oli aika hidas tässä vaiheessa. Liikkeestä seisominen sujui paremmin. Nouto meni ihan ok. Ekalla kerralla autoin Roopen namilla loppuperusasentoon ja toisella kerralla teimme ilman apuja. Lopuksi hiottiin vielä pelkkää perusasentoon siirtymistä kapula suussa ja namiavusteisesti. Kyllä voi nouto olla vaikea liike! Sitten tehtiin vielä kaukokäskyjä. Aluksi siirryin vaan 5 askeleen päähän ja kävin palkkaamassa ekasta istumisesta. Seuraavaksi siirryinkin 10 askeleen päähän ja tein ihan avoimen tyyliin. Hyvin Roope teki asennon vaihdot. Loppuun teimme vielä 3min paikkamakuun niin, että olin ihan näkyvillä. Vähän kyllä jännitti, kun tuntui, että lapset tulivat ihan tahallaan heittelemään frisbeetä koiran viereen. Hienosti Roope pysyi, vaikka frisbeet kovasti kiinnostivatkin. Kotipihalla tehtiin sitten vielä hyppyä. Ensimmäisellä kerralla Roope kiersi esteen palatessaan ja ajattelin jo, että se on unohtanut koko jutun. Seuraavat kaksi menivät kuitenkin ihan nappiin, joten ehkäpä se muistaa kyseisen liikkeen. Kyse on mielestäni lähinnä muistamisesta, sillä minulla on paluukäskynä "sivulle", joka ei suinkaan tarkoita samaa kuin "hyppy". 

Päivittelin eilen muuten urakalla kotisivujen tulevaa-osiota. Eipä taideta ihan joka paikkaan keretä, mutta laitoin kuitenkin ylös mahdollisia kokeita, joihin voisi harkita menevänsä. Työtkin vähän haittaavat harrastamista... Syksyn tokokokeet ovat vielä valtava kysymysmerkki, sillä epäilen suuresti, saanko Niiloa vielä syksyksi (tai ikinä) valmiiksi voittajaluokkaan. Kesä on kuitenkin tarkoitus panostaa ensisijaisesti nomeen.