Nyt on mejäkausi korkattu ainakin emännällä. Kävin aamulla tekemässä n.700m pitkän jäljen lähimetsään. Jälki on avo-luokan tasoa ja kulmat on vasemmalle. Ensimmäinen osuus on n.150m, seuraava 350m ja viimeinen 200m. Maasto on tyypillistä mejäkoemaastoa :) Kun vaan ehtisi jossain välissä ajamaan jäljen. Menen ehkä jo tänä iltana, jolloin jäljen ikä olisi n. 8 tuntia. Jos odotan huomiseen, tulee jäljestä n. 33 tuntia vanha.

Päivällä kävin hihalaisten kanssa tokoilemassa kunnantalon parkkipaikalla. Ensin oli Roopen vuoro. Mikko kävi ennen treenejä juoksemassa Roopen kanssa puolen tunnin lenkin eli alkulämmittelyt oli tehty... Taisin aloittaa taas seuraamisella. Sitten tein luoksetuloa. Otin nyt myös läpijuoksuja, kun Roope tuntuu ennakoivan pysähtymistä ja siltikään se ei ole riittävän terävä. Sitten otettiin porukalla paikkamakuu. Rivistöön mennessä Roope meinasi lähteä käsistä (eli leikkimään), mutta sain sen ärähdyksellä takaisin. Paikkamakuu meni ihan hyvin. Roope oli tapansa mukaan levoton (eli kääntelee päätään, heiluttaa häntää). Pääasia kuitenkin on, että Roope pysyy hyvin paikallaan. Aika oli tällä kertaa 4min ja olin autojen takana piilossa.

Sitten tein Roopen kanssa noutoa. Meidän kapula alkaa olla aika entinen eli heitettäessä hajoaa usein kahteen palaan. Onneksi on uusi kapula jo ostettuna. En puuttunut kapulan jauhamiseen tällä kertaa lainkaan. Panostin jälleen sivulletuloihin ja ne sujuivatkin mukavasti namiavusteisena. Roope ei kertaakaan sylkäissyt kapulaa liian aikaisin pois suustaan.

Kaukoissa Roope on edelleen todella häiriöherkkä. Tein kaukoja useampaankin otteeseen. Saatiin taas hyvää häiriöharjoitusta, kun ympärillä oli muita, jotka treenasivat ruutua ym. Saimme välillä ihan hyviäkin suorituksia aikaiseksi, mutta kyllä tämä on vielä vähän epävarmalla pohjalla. Lisäksi tehtiin vielä jättäviä. Ne sujuivat roopemaisesti eli vähän hipsutellen. Täytynee yrittää vielä tehdä nopeustreeniä ennen koetta.

Sitten oli Niilon vuoro. Niilon kanssa aloitin metallinoudolla. Ensimmäinen nouto meni nappiin. Toisella kertaa Niilo pudotti kapulan tullessaan sivulle. Vielä on siis harjoiteltavaa metallin kanssa istumisessa. Sitten tehtiin taas porukalla paikalla oloja. Tehtiin peräkkäin pari lyhyttä. Ensimmäisellä kerralla jätin Niilon istumaan ja toisella makuulle. En mennyt piiloon ollenkaan.

Treenasimme myös liikkeestä istumista. Tällä kertaa en antanut ylimääräisiä apuja (käsimerkkiä, hidastamista), mutta istumiset onnistuivat silti hyvin. Saa nähdä, unohtaako se muut pysähdykset, jos treenaan liikaa istumista. Seuraavaksi tehtiin ruutua. Kävin näyttämässä Niilolle oikeaa paikkaa, mutta en jättänyt ruutuun mitään (jonkun muun lätkä siellä tosin oli valmiina). Ensimmäinen lähetys meni nappiin. Tein saman uudestaan ja Niilo alkoi jälleen ennakoimaan eli pysähtyi liian aikaisin ja katsoi minua. Se meni ruutuun vasta kolmannella käskyllä. Kävin jälleen näyttämässä ruutua ja taputin lelulla oikeaa kohtaa. En kuitenkaan jättänyt lelua ruutuun. Lähetys onnistui hyvin ja heitin lelun palkaksi. Toistimme vielä kerran ja sekin onnistui.

Sitten teimme voittajaluokan luoksetuloa eli jätin Niilon makuulle ja kutsuin sen makuulta luokse. Pysäytin seisomaan käsimerkillä. Niilo pysähtyy käsimerkillä ensin terävästi, mutta ottaa sitten pari pientä askelta. Argh... Täytyy keksiä tuon estämiseksi jotain. Kohta häviää muuten käsimerkinkin teho. Tein luoksetulon vielä uudelleen ja otin liikkeen kokonaan. Se sujui yllättävän hyvin. Etäisyys ei ollut riittävän pitkä voittajaluokkaan ajatellen, joten maahan pysähtyminen tuli turhan lähelle minua, mutta itse pysähtyminen oli mielestäni yllättävän hyvä olemattomaan treenimäärään nähden.

Sitten tehtiin vielä lyhyesti seuraamista. Kontakti pysyi mielestäni suht kivasti, mutta asennon suoruudessa olisi vielä parannettavaa. Teimme myös perusasentoja erikseen. Viimeiseksi Niilo sai etsiä taas tunnarikapulaa, kun piilottelin sitä eri paikkoihin. Kentän ympärillä tosin oli niin paljon eri hajuja, että ne meinasivat kiinnostaa tunnarikapulaa enemmän.

Sovimme seuraavat kimppatreenit keskiviikoksi. Täytyy yrittää ehtiä mukaan, jos tekisi Roopelle vaikka kokeenomaisen lähes palkattoman treenin ja jos joku toimisi vaikka liikkurinakin, niin ei olisi sitten niin uusi tilanne taas lauantaina.