Tiistaina käytiin koirien kanssa Viikissä moikkaamassa vanhoja tuttuja. Aluksi lähdimme treenaamaan Roopen ja Raffen kanssa ja lopuksi mentiin lenkki neljän koiran kokoonpanolla.

Treenien teemaksi otimme häiriöharjoittelun. Teimme kaksi muistipaikkaa melko lähelle. Ideana oli, että koirien tiet risteävät eli noutoon lähetetty koira ohittaa passissa olevan. Osa lähetyksistä onnistui ihan hyvin, mutta kyllä Roope ja Raffe on molemmat niin häiriöherkkiä, että lipsahduksiakin sattui. Välillä tuntui, että olimme palanneet kevääseen 2006, jolloin ensimmäisiä kertoja treenasimme yhdessä ja koirat vaan sähläsivät. Huh huh!

Molemmat koirat lähtivät passista ainakin kertaalleen ja kummallekin jäi parannettavaa palautuksissa. Kyllä hyviäkin suorituksia mahtui mukaan. Muistipaikkojen lisäksi mukaan otettiin myös markkeeraukset ja ne esim. onnistui hyvin. Lisäksi olin tyytyväinen Roopeen, kun se kuvitteli tietävänsä mua paremmin ja lähti väärään muistipaikkaan (olivat n. 45 asteen kulmassa toisiinsa nähden lähetyspaikalta katsottuna), mutta sainkin sen kuulolle ja ohjattua oikeaan paikkaan ennen kuin se ehti tehdä omia ratkaisuja. Kutsuin siis takaisin päin, pysäytin ja käänsin oikeaan suuntaan.

Tämän jälkeen lähdettiin tosiaan lenkille niin, että mukana oli Roope, Niilo, Raffe ja Rolle. Edellisellä kerralla minun koirillani oli vähän isottelun merkkejä Rollea kohtaan, mutta nyt Roope oli selvästi tajunnut taas asemansa (lauman pomo), eikä se sanonut Rollelle mitään. Pojat tulivat siis aiempaa paremmin juttuun. Niilo ja Rolle vähän murisee toisilleen, kun molemmat ovat sellaisia leikkiessä murisijoita, muttei nyt ollut merkkejä mistään suuremmasta, vaan kaikki touhusivat omaan tahtiinsa. Hienoa, että tulevat niin hyvin juttuun!

Kiitos treeniseurasta Arja! Jatketaan sitten maanantaina taas!