Pakko hehkuttaa... Hankin uuden tietokoneen (vanha jumitti vähän väliä). Tämä uusi on tälläinen pieni ja kevyt miniläppäri. Kulkee helposti kaikkialle mukana. Vielä on vähän tutustuminen kesken eli kirjoitusvehreitä ym. tulee.

Sitten koirajuttuihin... Niilo on lomaillut edelleen emännän ajanpuutteen takia. Roopen kanssa kävin keskiviikkona Hihan kentällä treenaamassa. Meitä oli kaksi koirakkoa paikalla. Molemmat menossa lauantaina kokeisiin eli tehtiin kummallekin koiralle kokeenomaiset treenit liikkurin kanssa. Aloitettiin paikkamakuulla, joka sujui hyvin. Sitten Licca (spk) suoritti alokasluokan liikkeet minun toimiessa liikkurina. Licca on menossa ekaan kokeeseen ja eiköhän sieltä ykkönen tule, jos sujuu kuten treeneissä.

Roopen kanssa tein tietoisen valinnan ja nostatin sen melko korkeaan vireeseen (kuten se on aina kokeessa). Kokeessa rauhoittelen sitä aina tosi paljon ja nyt olen vähän suunnitellut, että antaisin sen suorittaa korkeammassa vireessä, jotta näyttäisi iloisemmalta. Sitten on tietty olemassa se riski, että koira lähtee jossain vaiheessa käsistä ja saa hepulin :) Mielestäni seuraaminen sujui yllättävän hyvin tässä vireessä. Liikkeestä maahanmeno ok. Luoksetulossa Roope otti varaslähdön, kun viivyttelin kutsun kanssa. Pysähdys ja loppu sujuivat hyvin. Tein vielä toisen pelkkänä läpijuoksuna. Liikkeestä seisominen sujui kohtuullisesti. Vähän astui käskyn jälkeen. Roope ennakoi loppuperusasentoa eli minun täytyy olla kokeessa nopea ja antaa käskyt heti liikkurin käsky-sanan jälkeen. Jatkossa täytyy alkaa panostaa häiriökäskytystreeneihin, jotta koira oppii kuuntelemaan minua, eikä liikkuria.

Sitten oli noudon vuoro. Tässä Roopen viretila meni vähän överiksi eli se tuli sivulle vasta pienen kaarroksen jälkeen, jauhaminen oli hirveää ja pylly ei meinannut mennä maahan. En kuitenkaan hionut liikettä enempää. Kaukokäskyt sujuivat hyvin, vaikka saatiin vähän yleisöäkin häiriöksi. Hyppy meni ok. Tosin Roope melkein ennakoi (eli nyki paikallaan ennen käskyä). Kaiken kaikkiaan olin treeniin tyytyväinen.

Torstaina tein Roopen kanssa pikatreenin Forssassa. Taas suoritettiin korkeassa vireessä. Alkuun tehtiin lyhyt seuraaminen, joka sujui mukavasti. Kontakti on kyllä vähän hukassa, mutta paikka on hyvä ja se riittää toistaiseksi. Sitten tein jättäviä. Palkkasin nopeasta oikean asennon otosta. Roope oli niin korkeassa vireessä, että korvat oli tainnu jäädä sisälle ja yritti kovasti tarjota maahanmenoa, vaikka käskin seisomaan. Parin virheellisen suorituksen jälkeen sentään hiffasi, mitä pyydettiin. Sitten saatiin hyviä ja nopeita suorituksia aikaiseksi. Tehtiin myös yksi luoksetulo pysäytyksellä ja se sujui mielestäni hyvin. Loppuun hiottiin vielä noutoa. Nouto on selkeästi vaikein liike Roopelle noin korkeassa vireessä. Nyt keskityin lähinnä loppuperusasentoon. Heitin kyllä kapulaa, mutta ohjasin namilla loppumatkan, jotta saatiin tehtyä loppu oikein.

Tänään jatkettiin kotipihalla vielä noutoharjoituksia ja lisäksi tehtiin pari täyden kympin hyppyä. Se siis sujuu loistavasti ainakin kotona. Sitten vielä parit jättävät ja huomenna toivotaan parasta. Eniten jännittää paikkamakuu (kuten aina) ja nouto. Se voi mennä ihan pilalle ja jos se epäonnistuu hepulin takia, niin sitten on kyllä vaikeuksia saada virettä enää sopivaksi kaukoihin. No, toivotaan, että homma pysyy kasassa ;)