Roopen kanssa tokoilin Forssassa läheisellä nurmikentällä. Aloitin luoksetulolla, niin päästiin heti vauhtiin :) Naapurin pappa jäi tien viereen katsomaan ja Roope otti valtavasti häiriötä. Pysähtyi kuitenkin, mutta katse pappaan suunnattuna ja vapautuksen jälkeen juoksi moikkaamaan pappaa (ja lähes auton alle, onneksi oli rauhallinen kuski). Pappa jatkoi matkaansa ja saatiin taas treenirauha. Teimme luoksetulon vielä uudelleen ja nyt sujui paremmin.

Sitten seuraamista. Nurtsin hajut vei Roopea vähän mennessään, mutta enimmäkseen pysyi hyvässä paikkaa. Kontakti oli taas hukassa, kunnes seurautin namit kädessä. Liikkeestä maahanmeno ja seisominen sujuivat kasin tasoisesti eli pientä hipsuttelua taas. Kaukokäskyt sujuivat hyvin. Tein 15 askeleen päästä eli ylipitkältä matkalta, mutta se ei koiraa haitannut. Kaukokäskyissä jännittää häiriötekijöiden lisäksi kuuma ilma. Jos Roopen on hyvä olla maassa, se ei välttämättä jaksa nousta...

Sitten oli noudon vuoro. Roopella oli hirveä into noutaa ja noudot oli tosi vauhdikkaita. Loppuperusasento on edelleen vaikea, kun pylly ei meinaa millään mennä maahan. Erikseen hiottaessa onnistuu kyllä. Noudoissa hämäsin Roopea ylimääräisillä "käsky" käskytyksillä ja aika rauhassa se malttoi odottaa oikeaa "nouda"-käskyä.

Lopuksi tehtiin vielä erikseen nopeita maahanmenoja, jotka olivat tänään kyllä kaikkea muuta kuin nopeita, kun kuuma ilma alkoi jo selkeästi haitata koiran tahtia. Roope tarjosi turhan usein istumista ehkä kuumuudesta johtuen, kun liikkeestä istumista ei oikeastaan ole vielä harjoiteltu. Lisäksi otettin väliin muutama seisominen. Ne onnistui ok. Viimeiseksi teimme vielä luoksetulon läpijuoksuna ja ihan viimeiseksi pysäytyksellä, joka onnistui hyvin. Saa nähdä, jäikö tämä kenraaliharjoitukseksi vai ehdimmekö vielä tokoilemaan ennen tiistaita. Pari hyppyä on ainakin ehdittävä tekemään kotona maanantaina.

Tässä vielä kuva Roopesta edellisen tokokokeen jälkeen :)

1243668757_img-d41d8cd98f00b204e9800998e