Ehdin taas pitkästä aikaa tokoilemaan. Treenipaikkana oli nurmikenttä Forssassa. Hyvä pitää välillä vähän taukoa treenistä, sillä molemmat pojat olivat selkeästi tosi innoissaan treeniliivin pukemisesta. Treenasin ensin Roopen kanssa, koska koe taas lähestyy.

Aloitin seuraamisella, joka sujui mielestäni taas ihan kivasti. Ehkä sellaista kasin seuraamista, eikä me parempaa osatakaan. Seuraavaksi tein jättäviä. Nyt pysähdykset sekä seisomaan että maahan olivat teräviä. Seuraavaksi teimme luoksetuloa. Roope oli unohtanut käsimerkin merkityksen kokonaan tai sitten intoa/vauhtia oli liikaa. Jouduin siis vähän muistuttelemaan lyhyeltä etäisyydeltä käsimerkin tarkoitusta. Sitten saimmekin ihan kohtuullisia luoksetuloja aikaiseksi. Palkkasin Roopea koko treenin lelulla. Lelun perässä juokseminen ja lämmin kevätilma aiheuttivat sen, että kaukokäskyistä ei meinannut tulla mitään. Roope ei totellut istu-käskyjä lähes lainkaan, maahanmenot sen sijaan sujuivat. Toivottavasti koepäivä on viileämpi...

Sitten oli Niilon vuoro. Niilo oli harvinaisen riehakkaalla tuulella, mutta Niilo onkin jäänyt tokon suhteen paitsioon viime aikoina, kun olen treenannut lähinnä Roopen kanssa. Aloitin seuraamisella, joka oli reipasta ja kontaktikin pysyi enimmäkseen. Asento oli turhan väljä ja istumiset meinasivat unohtua. Sitten tein luoksetuloa voittajaluokan tyyliin ja saimmekin todella hyvän suorituksen aikaiseksi. Matka oli vielä vähän koetasoa lyhyempi, mutta pysähdykset (myös maahan) olivat teräviä. Tein myös maahan-pysähtymistä erikseen. Tästä innostuneena Niilo tarjosi liikkeestä istumisessa maahanmenoa. Muutaman höpöhöpö-toiston jälkeen saatiin istuminenkin onnistumaan :) Teimme myös voittajaluokan kaukoja. Lähinnä teimme maahan-seiso-maahan siirtymiä, mutta myös "taaksepäin istumista" tehtiin pari kertaa. Niilo alkaa pikkuhiljaa tajuta m-s-m siirtymiä pelkillä suullisilla käskyillä (ei siis enää namijohdatusta koko aikaa). Namin kanssa Niilo ei oikein opikaan, kun kaikki keskittyminen menee namiin ja varsinainen tekeminen unohtuu. Vielä on kuitenkin valtavan pitkä matka, ennen kuin saadaan koko liike kasaan. Kaukot on todennäköisesti suurin ongelma ennen voittajaan siirtymistä.

Sitten pidettiin pieni tauko ja haettiin autosta välineitä. Seuraavaksi tehtiin ruutua. Kävin pystyttämässä ruudun Niilon nähden, mutta en erikseen näyttänyt oikeaa paikkaa. Niilo meni hienosti ruutuun ja sain sen nätisti maahankin. Seuraavalla lähetyksellä palkkasin pelkästä ruutuun menosta. Kolmannella lähetyksellä ruutu jo unohtuikin eli Niilo alkoi ennakoimaan pysähtymistä turhan aikaisin ja kävin sitten näyttämässä oikeaa paikkaa. Sitten tehtiin pari metallinoutoa. Niilo noutaa metallin ihan kivasti, mutta perusasennon kanssa on vielä vaikeuksia. Tunnariakin tehtiin. Lisäsin ekaa kertaa muita kapuloita mukaan. Tämä oli kyllä vähän tyhmää, sillä minulla ei ollut uusia hajuttomia kapuloita (vain vanhoja repussa lojuneita). Omaa kapulaakaan en saanut kunnolla hajustettua, kun taskussa oli vain kuivia nappuloita. Laitoin siis kasan vanhoja kapuloita ja vähän erilleen oman kapulan. Kyllähän Niilo oman toi, mutta vähän jouduin kieltämään, kun Niilo meni ensin kasalle. Nyt täytyisi siis päästä rautakauppaan rimaostoksille, jotta pääsee treenaamaan oikealla tavalla. Lopuksi tehtiin vielä pari ruutuun lähetystä ja ne onnistuivat ihan jees. Niilo on siis selkeästi edistynyt monessa jutussa. Roope taisi nyt ottaa vähän takapakkia lämpimän kelin takia. Jatketaan harjoituksia!