Tänään saapui taas kutsuja kokeisiin. Niilolle tuli kutsu Tammelan mejäkokeeseen ja Roopelle Forssan tokokokeeseen. Kokeita siis riittää lähitulevaisuudessa. Saas nähdä, kuinka jaksaa, kun täytyy jossain välissä työtkin hoitaa treenien ja kokeiden ohella :)

Eilen Roope kävi taas juoksulenkillä Mikon kanssa. Lenkille tuli mittaa 8,5km ja aikaa kului 50min. Sillä välin tokoilin Niilon kanssa kotipihalla pihatöiden lomassa. Aloitin taas noutamisella. Otin yhden tavallisen tasamaanoudon puukapulalla ja toisen metallikapulalla. Lisäksi hioimme erikseen perusasentoa metallikapulan kanssa. Seuraavaksi teemana oli seuraaminen. Tein erityisesti sivuttaissiirtymiä oikealle (ja vähän vasemmallekin). Alkuun sujui hyvin, mutta toistojen määrän lisääntyessä Nipa alkoi selkeästi huolimattomammaksi eli perusasennoista tuli vinoja. Ehkä tein liian pitkään tätä. Tein myös ihan perusasentoharjoituksia erikseen. Me ei opita ikinä hyvää perusasentoa... Sitten tein kertaalleen liikkeestä istumisen ja se meni nappiin. Sitten tahkottiin taas maahan-seiso-maahan siirtymiä. Huoh! Tätäkään me ei ehkä opita ikinä... Loppuun tehtiin vielä luoksetulon läpijuoksuja, niin saatiin koiraan vähän vauhtia.

Tänään oli sitten Roopen vuoro tokoilla. Ajanpuutteen vuoksi yhdistin tokotreenin iltapäivälenkkiin (klo 18.30... tosi iltapäivä). Niilo joutui katselemaan sivusta, kun R treenaili. Aloitin seuraamisella, joka oli aika järkyttävää nurmikolla. Lähellä oli myös runsaasti leikkiviä lapsia eli häiriötä riitti. Lopulta tein seuraamista pelkästään hihnassa, niin sain vähän nypättyä, kun alkoi mielenkiinto mennä ihan muuhun kuin minuun.  Sitten liikkeestä maahanmeno. Tässä Roope ottaa aina muutaman askeleen ennen kuin "vajoaa". En kerta kaikkiaan saa ylimääräisiä askeleita pois. Muuten sujui siis ok. Luoksetulon pysäytyksessä Roope hipsi taas pari askelta käsimerkin jälkeen ja lähti tulemaan sivulle ennen uutta luoksetulokäskyä. Uusintayrityksellä pysähdys oli paljon parempi ja malttoi odottaa toisenkin käskyn paikallaan. Liikkeestä seisomisessakin Roope tuli pari askelta eteenpäin, mutta muuten pysyi paikallaan. Kaukot onnistuivat hyvin 7 askeleen päästä. Tosin pieniä ennakointielkeitä oli havaittavissa ja lopetinkin sitten liikkeen vaihteeksi istumiseen. Lopuksi tein vielä useita liikkeestä seisomisia niin, että palkkasin heti pysähtymisestä. Nyt Roope pysähtyikin välittömästi käskyn jälkeen eli periaatteessa se osaa sen, kun vaan saatais onnistumaan kokonaisena liikkeenäkin. Sitten lähdin kävelemään kohti Niiloa treenin loppumisen merkiksi ja yritin laittaa Roopen hihnaan. Roope kuvitteli selkeästi joutuvansa puuhun sidotuksi Niilon treenien ajaksi, joten se lähti karkuun Nauru Fiksu koira, joka tykkää treenata. Roope tuli tietty heti luokse, kun tajusi, että onkin tarkoitus jatkaa lenkkiä.