Eilen oli KHN:n kesäkuun kimppatreenit. Lajina siis Nome. Osallistuin koulutukseen Niilon kanssa. Meidän ryhmän kouluttajana oli Petri Salmi. Ryhmässä oli yhteensä 5 koirakkoa (labuja). Arja ja Raffe oli samassa ryhmässä. Treeni aloitettiin helpolla hakuruudulla pusikkoiseen rinteeseen. Jokainen koira haki vuorotellen yhden damin. Näin tehtiin kaksi kierrosta. Seuraavaksi ruutu tehtiin samaan paikkaan, mutta nyt dameja vähän piiloteltiin oksien suojaan ym. Koirat joutuivat tekemään vähän enemmän töitä etsiessään. Kaikki damit saatiin kuitenkin taas pois metsästä. Niilo sai moitteita siitä, että se ei lähtenyt riittävän nopeasti palauttamaan, vaan jäi dami suussa ihmettelemään ruutuun. Tähän täytyy siis yrittää puuttua jatkossa.

Sitten siirryttiin vesityöhön. Aluksi tehtiin helppo linjamarkkeeraus. Niilo markeerasi hyvin ja palautti lähimmän damin ripeästi. Toisella lähetyksellä Niilo lähti hyvin oikeaa paikkaa kohti, mutta se löysi puolimatkassa ison oksan, jonka se päätti palauttaa minulle damin sijaan. Niilo ei uskonut minun kieltoja ja tästä saimme taas moitteita. Koiran tulee olla paremmin hallinnassa. Koiralle annetaan yksi käsky ja sen on aina toteltava heti. Kolmannella lähetyksellä Niilo haki sitten kauimmaisen damin. Olin Niilon suoritukseen kuitenkin tyytyväinen, koska se olisi voinut ihan hyvin unohtaa toisen damin keppisotkun aikana. Kaikki koirakot suorittivat tämän tehtävän ensin ja sitten tehtiin uusi harjoitus. Tällä kertaa heitettiin kaksoismarkkeeraus siten, että ensimmäinen tuli veneen oikealle puolelle ja toinen veneen vasemmalle puolelle samaan paikkaan, mihin linjamarkkeeraus tehtiin aiemmin. Niilo haki ensin viimeiseksi heitetyn eli tutusta paikasta. Sitten lähetin sen hakemaan ekaksi heitettyä. Se lähti hyvin oikeaan suuntaan, mutta puolimatkassa oli taas jotain keppejä, joita Niilo jäi tutkimaan. Se ei kuitenkaan ottanut niitä suuhunsa, mutta suunta siinä vähän harhautui ja Niilo lähti kohti venettä. Petri yritti kääntää Niiloa oikealle kohti damia, mutta ei se oikein ottanut ohjausta. Kun Niilo kääntyi edes vähän haluttuun suuntaan, niin Petri heitti sen eteen uuden damin, jonka Niilo sitten haki. Pieleen meni siis kaksoismarkkeeraus eli niitä on harjoiteltava ja paljon.

Freewebs on näimmä jotenkin kaatunut eli en saa lisättyä päivityksiin tätä. Toivotaan, että homma alkaa taas toimia lähiaikoina.