Koekausi on saatu päätökseen meidän osalta. Pahoittelut, että päivitykset ovat täysin jääneet tekemättä viime aikoina. Harrastamista emme ole kuitenkaan lopettaneet, vaikka kausi olikin aiempaa rauhallisempi. Tässä kooste loppukauden kokeista.

Startteja kertyi kuitenkin neljässä eri lajissa, joten eräänlainen saavutus sekin, vaikkei menestys ollut kummoistakaan. Kauteen mahtui siis yksi mejäkoe, 3 vepekoetta, 3 nomekoetta ja 4 tokokoetta. Roope starttaili vepessä ja Niilo muissa lajeissa.

Kesäkuussa Roope osallistui vielä kahteen vepekokeeseen soven läpäisemisen jälkeen. Näistä molemmista oli tuloksena alo3 johtuen vientiongelmista. Roope siis lopetti kokeissa viemisen siihen soveen. Treeneissä vienti sujui kuitenkin kohtalaisesti. Heinäkuussa Roopelle tuli hotspot, jonka takia emme enää vepessä starttailleet.

Niilo osallistui heinäkuussa nomekokeeseen Evolla, josta tuloksena oli avo3. Ohjaus jäi harmittavasti pari metriä vajaaksi (riista oli vastarannalla maalla ja Niilo ei noussut maalle asti). Myös kakkosmarkkeeraus tuotti vaikeuksia, mutta molemmat riistat saatiin kuitenkin talteen ilman ohjaajan apuja. Haku oli mielestäni tehokasta. Niilo myös tokoili heinäkuussa SNJ:n leirikokeessa. Koepäivä oli taas sangen kuuma, joka verotti Niilon motivaatiota. Saimme kuitenkin voi3-tuloksen seuraamisen nollasta huolimatta.

Elokuussa osallistuimme vain yhteen tokokokeeseen Niilon kanssa ja tällä kertaa jäimme ilman tulosta. Ruutu oli hukassa, kaukoissa edisti ja jätti tekemättä ja liikkeestä istuminenkin nollaantui.

Kausi päättyi Salon seudun noutajien nomekokeeseen syyskuussa, josta saimme avo3-tuloksen. Koe alkoi haastavalla vesiohjauksella, jonka suhteen ohjaaja luovutti pelätessään koiran karkaamista hakuruutuun. Kaksoismarkkeeraus ja haku onnistuivat sen sijaan hyvin.

Lisäilen koearvosteluja kotisivuille lähiaikoina.