Otsikossa tulikin jo tuoreimmat uutiset, mutta tässä vielä toinen huomattavasti ikävämpi uutinen. Koirieni parhaan ystävän/treenikaverin "isoveli" Ale on jouduttu eilen lopettamaan äkillisen sairauden takia. Ikää Alelle oli ehtinyt jo kertyä reippaasti, mutta poismeno oli silti äkillinen ja yllättävä. Lämpimät osanotot Alen poismenon johdosta.

Sitten iloisempiin aiheisiin. Roope osallistui eilen Forssan tokokokeeseen. Tuomarina toimi Ilkka Stén. Koe oli Roopelle hyvin sopiva (avoin luokka viimeisenä, osallistujia vain kolme, paikka rauhallinen). Alkuun jännitin kovasti paikkamakuuta, koska muut osallistujat olivat sakemanni ja musta belkkari. Olemme useamman kerran tavanneet aamulenkeillä todella vihaiselta vaikuttavan mustan belkkarin, jota Roope selkeästi pelkää/inhoaa. Onneksi Roope ei tehnyt tästä mitään yleistyspäätelmiä ja paikkamakuu oli 10. Roope kyllä ennakoi loppuperusasentoa, mutta en onneksi ollut paljoa perässä kkäskyni kanssa :) Seuraaminen oli kohtalaista. Hiekkakentässä oli selkeästi hyvät hajut yhdessä kohtaa. Kohta tuntui aiheuttavan vaikeuksia monelle. Roopellakin meni siinä nenä maahan, muuten sujui ihan mukavasti. Seuraamisesta pisteitä 8. Liikkeestä maahanmenosta saatiin 9, koska Roope taas tepsutteli pari askelta tapansa mukaan. Luoksari meni taas läpijuoksuksi, vaikka ennen omaa suoritusta tein pari onnistunutta suoritusta kehän ulkopuolella. En kyllä käsitä, miten tämä saadaan toimimaan koetilanteissa. Pisteitä siis 5. Liikkeestä seisomisesta saatiin 9 Roopen tepsuttelujen takia. Noutamisessa Roope kävi taas ylikierroksilla, mutta liike pysyi kuitenkin kasassa. Pisteitä hienosti 9,5. Loppuperusasento oli huono. Kaukoista saatiin 10. Hyppy meni sitten pieleen. Jostain syystä Roope rojahti melko pahasti esteeseen takaisinpäin hypätessä. Onneksi koiraan ei sattunut. Pisteitä hypystä vain 6. Tuomari pyysi hypyttämään vielä uudelleen, jotta nähdään, tuliko estekammoa tms. No, ei tullut ja hypyt olivat hyviä (ja ilmavia). Kokonaisvaikutelmasta saatiin upeasti 10. Pisteitä yhteensä siis 168, joka riitti ykköstulokseen ja koko luokan voittoon. Pisteet olisivat olleet todella mahtavat, jos hyppy olisi mennyt tuttuun tapaan (ja jos pysäytys onnistuisi...)

Samassa kokeessa Heidi ja Sumu aloittivat tokouransa hienosti ykköstuloksella. Pisteitä 170 ja sijoitus kolmas. Onnea tytöille!