Perjantai-illaksi oli taas varattu Showlinkin halli Lohjalta. Minulla oli molemmat koirat mukana. Niilo sai aloittaa. Aloitimme metallinoudolla. Niilo noutaa metallin ihan kivasti. Parannettavaa olisi palautusvauhdissa (tulee ravilla) ja loppuperusasennossa. Sitten teimme seuraamisharjoituksia eli katsekontaktia paikallaan. Niiloa ei juurikaan ympärillä treenaavat koirakot häirinneet, vaan katsekontakti pysyi hienosti. Myöhemmin eräs treenikaveri tuli vielä häiritsemään Niiloa eli touhuamaan meidän ympärillä lattiatasolle. Eipä Niiloa juurikaan saanut häirittyä. Se on tajunnut harjoituksen idean mukavasti. Kokeilin varovasti jo puolen askeleen siirtymistäkin. Niilo ei meinannut heti tajuta lähteä liikkeelle, mutta saatiin muutama hyvä suoritus tehtyä (ja palkka tuli tietty vaan niistä) Sitten teimme luoksetulon pysäytyksiä. Niilo pysähtyy mielestäni hyvin. Vähän se valuu käskyn jälkeen, mutta tuskin näy-labulle saakaan sellaisia pysäytyksiä aikaiseksi kuin bortsuille. Luoksetulossa ongelmana on pääasiassa vauhti eli Niilo tulee ravilla, joten pysäytyksetkin on suht helppoja, kun vauhtia on vähemmän. Ahtaassa sisähallissa ei oikein pystynyt tekemään vauhdille mitään. Seuraavaksi ruudun harjoittelua. Ruutu sujuu Niilolla paremmin hallissa kuin ulkona. Ehkä se on jotenkin helpommin hahmotettavissa. Niilo meni joka kerta suoraviivaisesti ruutuun. Välillä näytin paikkaa ja välillä en. Teimme kahdesta eri suunnasta, eikä se sekoittanut Niiloa. Kerran tehtiin pitkältä matkalta, jolloin lelu oli palkkana ruudussa. Ruutu on Niilon mielestä tosi kivaa! Viimeiseksi tehtiin vielä kaukokäskyjä. Lähinnä maahan-seiso siirtymää. Käytin nyt ensimmäistä kertaa kunnolla takapalkkaa (namilautasta). Niilo keskittyi hyvin, eikä namilautanen häirinnyt sen liikerataa (Roopella olisi häirinnyt). Saimme tehtyä muutaman tyylipuhtaan siirtymän niin, että olin ehkä 20cm päässä. Edistystä kuitenkin, sillä nyt ei ollut kädessä mitään namiavusteita.

Sitten oli Roopen vuoro. Roopekin sai aloittaa metallilla. Korkeassa vireessä Roope hakee metallia jo ihan hyvin, mutta loppuperusasento jää vajaaksi tai todella hätäiseksi. Kun kelit lämpenee, päästään treenaamaan useammin, niin eiköhän Roopenkin metallinouto saada valmiiksi. Seuraavaksi tein lyhyitä seuraamispätkiä. Roopen seuraaminen on tällä hetkellä hyvää, kun se pysyy sopivan korkeassa vireessä. Ei se tosin jaksaisi mitään pitkää kaaviota palkatta. Liikkeestä istumisessa Roope tarjosi taas pari kertaa maahanmenoa ennen kuin se jaksoi kuunnella. Raivostuttavaa! Ihan kuin se ei tietäisi, mitä "istu" tarkoittaa. Luoksetulon pysäytykset olivat tänään melko hyviä (Roopen tasoon nähden). Sain sen jopa maahan suht mukavasti. Seisomaan pysähtyminen on kuitenkin selvästi parempi. Teimme porukalla paikkamakuun, joka meni muuten hyvin, mutta Roope vaihtoi kuulemma lonkkaa kesken paikallaolon. Siitä sakotetaan voittajassa. Lisäksi Roope ei malttanut odottaa lopussa istu-käskyä vaan nousi naapurin käskyllä. Viimeiseksi tein Roopen kanssa ruutua. Se sujui muuten kivasti, mutten saanut sitä oikein etenemään niin pitkälle kuin olisin halunnut. Se siis ennakoi pysäytystä ja jää sen verran lähelle etureunaa, että maahan mennessä etutassut saattaa mennä nauhan ulkopuolelle. Täytyy ottaa tiukempi linja ja palkata vain täysin oikeista suorituksista. Mä vaan olen liian kiltti palkatessani ja hyväksyn sinnepäin suoritukset. Huono minä!

Treenattiin muuten sunnuntainakin Hihan kentällä, mutten jaksanut kirjoitella tänne. Tuli taas pudotus maan pinnalle eli koirat häröili, minkä ehti. Molemmat lähtivät kertaalleen lapasesta. Niilo riemastui, kun treenikaveria palkattiin äänekkäästi ja sen piti mennä katsomaan. Roope taas lähti toisen koiran ruutukäskyllä myös ruutuun. Onneksi kumpikaan tilanne ei aiheuttanut mitään konflikteja. Sai vaan hävetä, kun ne on aina mun yltiösosiaaliset labradorit, jotka ilahduttaa muita tempuillaan. Mut minkäs koira luonteelleen voi. Mun täytyis vaan olla tarkempi.

Sain muuten järjestettyä itselleni paikan koetoimitsija 2-kurssille ja lajina on toko. Kohta olen siis toivottavasti valmis koetoimitsija.