Viime viikko kului hiihtoloman merkeissä ja tämä viikko on ollut niin kiirettä, ettei ole ehtinyt kuulumisia päivittämään. Lomailimme Tahkon maisemissa. Koirat viettivät valtaosan ajastaan lepäillen, kun me kaksijalkaiset hiihdimme tai laskettelimme. Roope pääsi kerran mukaan hiihtämään. Roope nauttii kyllä vetämisestä tosissaan. Joku kirittäjä tosin tarvittaisiin, jotta se muistaisi vetää koko ajan. Tällä hetkellä meno on vähän nykivää ja minä onnistun saamaan vetoliinan aina sekaisin, kun koira hidastaa.

Iltaisin tokoilin pari kertaa mökkitiellä. Minulla oli ruutumerkit mukana, joten se oli meidän pääasiallisena treenin aiheena.  Niilon kanssa saimme tehtyä tosi hyviä toistoja eri suunnista. Välillä näytin paikkaa ja välillä en. Roopen treeni meni vähän enemmän säheltämiseksi, kun se kävi aika kierroksilla vieraassa paikassa.

Viime perjantaina pakkasin koirat ja koko mukana olevan tavaravuoren jälleen auton ja ajelin Suomen halki länsirannikolle. Laihialla oli ohjelmassa jo perinteeksi muodostunut Vimpula-tapaaminen kennelin 15-vuotisjuhlien merkeissä. Tapaamisen keskuspaikkana toimi entinen kyläkoulu. Perjantaina saunottiin ja tutustuttiin uusiin ihmisiin. Lauantaina päästiin sitten varsinaiseen aiheeseen eli nomekoulutukseen. Kouluttajana oli tänä vuonna Sarkkisen Tomi, joka omistaa Niilon äidin toisen pentueen isän eli Pikin. (Olipas selvästi sanottu… )Päivä alkoi luennolla, jonka jälkeen siirryttiin pihalle harjoittelemaan. Treenin pääpaino oli noutotreenin aloittamisessa ym. perusasioissa, koska valtaosa osallistujista oli n. 1-vuotiaita innokkaita labradorin alkuja. Lisäksi treeniin osallistui Niilo ja velipoika Kuti sekä muutama kihara (ja aluksi oli mukana myös flätti ja kultsu eli aika kattava otos noutajaroduista).  Aluksi harjoiteltiin luoksetuloa, sitten eteenlähetystä ja viimeiseksi markkeerauksia. Treenin anti oli meille lähinnä maltin kasvattamista, sillä varsinaiset tehtävät olivat Niilolle helppoja.

Lauantai-iltana juhlittiin sitten kennelin 15-vuotisjuhlia hyvän hirvipadan ja täytekakun kera. Iltaa istuttiin ja maailmaa parannettiin aamun pikkutunneille asti. Sunnuntaina jatkettiin taas treeniä. Nyt teemana oli lähihaku. Lisäksi tehtiin eteenlähetyksiä. Lähihakuharjoituksessa Niilo osasi katsoa damin piilotuksen niin tarkkaan, ettei se joutunut varsinaista lähihakua tekemään. Minä sain kuitenkin uusia vinkkejä lähihaun opettamiseen. Se on Niilolla aika heikosti hallussa. Viimeiseksi tehtiin eteenlähetysharjoitus kolmiona. En osaa oikein sanoin selittää harjoitusta, mutta ideana oli se, että kolmion jokaisessa kärjessä oli dameja ja lähetyksiä tehtiin kolmion kärjestä kahteen muuhun kolmion kärkeen ja lähetyspaikkaa vaihdettiin aina välillä eri kärkeen jne.  Tämä oli ihan kiva harjoitus ja tässä oli mahdollista saada haastettakin jo mukaan, kun lähetti koiran yhtä aikaa toisen kanssa noutoon.  Sunnuntaina ajelin koirien kanssa takaisin kotiin.

Kylläpä oli mukava loma. Roopen ja Niilon kanssa on todella mukava reissata. Ne viihtyvät autossa mainiosti, eikä niitä häiritse pitkäkään ajomatka. Vieraissa paikoissa ne nukkuvat tyynen rauhallisina. Häkissäkin ne viihtyvät loistavasti, eikä muiden koirien vinkuminen tms. häiritse niitä. Rankkaa tuo reissaaminen (ja valvominen) kyllä on. Tämä viikko on nimittäin kulunut lomasta toipuessa. Emme ole siis tehneet tällä viikolla koirien kanssa yhtään mitään, ellei naapurin Paten kanssa leikkimistä lasketa. Minä sen sijaan olen aloittanut uuden harrastuksen yhdessä Mikon kanssa. Nimittäin ratsastuksen!