Minähän lupasin jokin aika sitten Roopelle, että seuraava kunnon jälki tehdään sitten sille, eikä Niilolle. En kuitenkaan ollut suunnitellut, että se jälki tehtäisiin kokeessa. Vähän harjoitteluksi siis meni, mutta olin koiran suoritukseen kuitenkin tyytyväinen.

Alkuun ensin selittelyjä ;) Roopelle oli tehty edellinen oma jälki vuosi sitten Vihtijärvellä. Se oli vuoden 2008 ainoa kunnon jälki Roopelle. Sitä ennen Roope oli harjoitellut kesällä 2007. Kerran kokeessa ja kahdesti ennen sitä. Tänään oli siis Roopen elämän viides voi-jälki. Olemattomaan treenimäärään nähden saan siis olla suoritukseen tyytyväinen.

Tässä Roopen koeselostus: Lähtömakuun nuuskimisen jälkeen Roope lähtee innostuneesti ja itsenäisesti jäljelle. Jälkeä edetään pääosin maavainuisesti mukavaa kävelyvauhtia. Ensimmäinen osuus mallikelpoista jälkityöskentelyä, makuu merkitään selkeästi pysähtymällä ja nuuskimalla makuuta riittävän tarkkaan. Kulma tarkasti. Toinen osuus myös tarkkaa ja innostunutta jäljestystä, mutta pienellä ojalla tehdään isohko kaarros taaksepäin. Valitettavasti makuu kierretään tällä osuudella. Katkokulmalla veren loppuminen havaitaan muutaman metrin päästä. Katkokulma tarkasti. Kolmannen osuuden alku jälkitarkasti, makuukin kävellään tarkkaan keskeltä yli. Heti makuun jälkeen määrätietoinen jäljeltä poistuminen, josta hukka. Loppu osuus hyvin ja kulma taas tarkasti. Viimeisellä osuudella enemmän tarkasteluja sekä jälleen poistuminen jäljeltä, josta toinen hukka. Makuu kierretään. Kaadolla pysähdytään ja nuollaan sorkkaa. Mukava suoritus puutteista huolimatta.

Roope työskenteli mielestäni 2,5 osuutta todella hyvin. Selkeästi se tiesi, mitä on tekemässä (toisin kuin vuosi sitten). Jouduin jarruttamaan Roopea voimakkaasti koko ajan ja koira selkeästi väsyi, kun vauhti oli niin kova ja minä jarrutin perässä. Roopen tarkkuus heikkeni väsyessä ja välillä piti pysähtyä hetkeksi huilimaankin. Kunto siis loppui kesken ja mielenkiinto jälkeä kohtaan hupeni viimeisellä osuudella. Selvittiin sentään kaadolle asti. Tästä suorituksesta sai taas kuitenkin lisää uskoa siitä, että Roope todella osaa. Kuinka hyvä se olisikaan, jos joku ehtisi sen kanssa harjoittelemaan. Uskoisin, että nyt teen sellaisen periaatepäätöksen, että panostan Roopen kanssa mejään ja Niilon kanssa nomeen. Yritän harjoitella Roopen kanssa kesän aikana makauksia, katkoa ja hitaampaa vauhtia, jos niitä tuloksiakin alkaisi sitten joskus tulla. Niilon kanssa mejäillään, jos ehditään, mutta nome siis ykköstavoitteeksi.