Taas treenattiin tokoa. Roopen kanssa kävin avoimen luokan liikkeet läpi, mutta siitä ei ole mitään mainitsemisen arvoista. Niilon treenistä sen sijaan on.

Tein ruudun valmiiksi tuttuun paikkaan ennenkuin hain Niilon nurmikentälle. Aloitin ruudulla. Lähetin Niilon "sokkona" ruutuun eli en käynyt ensin itse ruudussa. Niilo eteni hienosti ja suoraviivaisesti ruutuun. Se on siis oppinut jotain! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin sokkona lähettämistä näin, että Niilo ei ollut edes nähnyt ruudun tekemistä.  Otin yhteensä neljä toistoa. Kertaalleen tein liikkeen kokonaisena seuraamista myöten. Muuten palkkasin ruutuun menosta. Pari kertaa jouduin sanomaan ruutu-käskyn uudelleen, jotta sain Niilon keskelle ruutua. Jokaisella kerralla se meni kuitenkin ekalla käskyllä jo niin hyvin, että ainakin 2 tassua oli ruudussa. Jes! Paljon on vielä tehtävää. Vähitellen täytyy vaihtaa ruudun paikkaa ja pian on hankittava nauhat ruudun ympärille. Tästä se kuitenkin etenee.

Ruudun jälkeen tein sitten luoksetulon (liian pitkältä matkalta). Ensimmäinen yritys meni läpijuoksuksi. Toisella kertaa sain kyllä Niilon pysähtymään, mutta se eteni käskyjen jälkeen liian paljon. En kuitenkaan jäänyt nyt hiomaan tätä, kun olis varmaan mennyt tahkoamiseksi. Sen sijaan tahkottiin maahan-seiso-maahansiirtymiä edelleen ihan edestä. Nyt huomasin, että Niilo alkaa olla ihan sekaisin mun käskytysten kanssa. Tarjosi siis kyllä seiso-käskyllä seisomista, mutta ehtisi tarjota myös maahanmenoa ja istumista ennenkuin olin sanonut seuraavaa käskyä. Teinkin sitten niin, että käytin pelkkää seiso-käskyä ja palkkasin vaan seisomisista. Maahan houkuttelin Niilon namilla. Näin saimmekin parempia liikeratoja aikaiseksi. Kaukoissa ei vaan tunnu tapahtuvan edistymistä. Kauankohan mun kärsivällisyys riittää vai luovutanko jossain vaiheessa?

Treenin lopuksi tehtiin vielä pari metallinoutoa ja seuraamisen sivuttaissiirtymiä oikealle. Metallin kanssa Niilo edelleen tiputtaa välillä lopussa ennen kunnollista perusasentoa. Muuten sujuu kyllä. Sivuttaissiirtymät oikealle meni ihan jees, kun oli nami kädessä. Jatketaan niitä nyt vähän aikaa namin kanssa ennenkuin kokeillaan ilman.