On taas jäänyt päivitykset tekemättä, vaikka olemmekin vähän treenailleet (kirjoitan viime viikonlopun treeneistä myöhemmin, jos jaksan/muistan). Torstaina ajelimme Roopen kanssa Saloon Salon seudun noutajien järjestämään vepe-tutustumisiltaan (vepe=vesipelastus).  Oli kyllä mielenkiintoinen ja mukava ilta. Minulla ei oikeastaan ollut mitään ennakkokäsitystä lajista, joten oli kiva päästä kokeilemaan uusia juttuja. Ensimmäisessä harjoituksessa koirat kävivät yksitellen ohjaajansa kanssa veneajelulla soutajan kera. Tarkoitus oli siis tutustuttaa koira vepessä käytettävään kumiveneeseen. Roopelle veneily oli tuttu juttu, sillä mökillä on harjoiteltu pari kertaa nomejuttuja soutuveneestä käsin.

Ensimmäinen varsinainen vepetehtävä oli luoksetulo veneestä. Koira vietiin apuohjaajan kanssa veneellä jonkin matkaa rannasta ja ohjaaja kutsui koiran rantaan. Tämä sujui Roopelta ongelmitta. Matka ei ollut kovin pitkä, mutta seuraavalla kerralla uskaltaa tehdä jo kauempaakin. Toisena tehtävänä olisi oikeasti esineen vienti, mutta sitä ei tällä kertaa vielä harjoiteltu, koska se saattaa muodostua koirille hankalaksi. Onhan se noutajasta varmasti hassua, että jotain viedään ohjaajan luota poispäin, kun yleensä palautetaan ohjaajalle.

Seuraavaksi tehtiin siis veneen hakeminen. Kumivene soudettiin n. 10 m päähän ja koiran piti lähteä rannalta ja hakea vene rantaan. Roope ei oikein tajunnut tarttua vetoköyteen, kun se oli sille uusi juttu. Kun köyden päähän sidottiin dami, niin johan Roope tajusi ja lähti palauttamaan damia (=venettä) minulle. Soutaja vielä avusti Roopea, ettei tehtävä olisi aloittelijalle liian raskas. Viimeisenä tehtävänä oli hukkuvan pelastus. Mies tippui veneestä n.15m päässä ja jäi veteen räpiköimään. Koira lähetettiin hakemaan mies rantaan. Miehellä oli kädessä damia muistuttava esine, johon koiran oli helppo tarttua ja vetää sen avulla hukkuva rantaan. Roope kiskoikin mallikkaasti miehen rantaan asti. Itselle jäi tosi positiivinen fiilis vepestä. Roopekin tuntui tykkäävän. Se puhkui intoa, mutta pysyi hallinnassa, eikä alkanut piippaamaan. Tätä me haluamme tehdä lisää eli seuraavia treenejä odotellaan jo!

Ilmoitin koirat muuten näyttelyyn ja kaksi päivää myöhemmin Roopelta löytyi hotspot ja turkki ajeltiin kaulalta eli saapi nähdä, kuinka taas käy näyttelyreissun.