Päätin yhdistää hakuruututreenin ja riistan näyttämisen Roopelle eli tein ruudun riistalla. Otin mukaan 2 varista, yhden lokin ja yhden fasaanin. Riistat sijoitin metsään siten, että vaakut olivat etummaisena ja takimmaisena. Fasaani oli vasemmassa reunassa keskivaiheilla ja lokki vastaavasti oikeassa reunassa.

Roopen oli tarkoitus aloittaa eli otin sen autosta ensin. Pysy-käskyllä lähdettiin kohti suunniteltua lähetyspaikkaa ja Roope seurasikin ihan mukavasti, kunnes muutama metri ennen lähetyspaikkaa, se päätti riistäytyä hallinnasta. Se alkoi juoksennella kauheeta vauhtia, mutta jostain syystä se ei kuitenkaan tajunnut lähteä hakuun. Niinpä se juoksi ympyrää mun ympärillä ja parin karjaisun jälkeen sain sen tulemaan takaisin. Rangaistuksena oli autoon palautus tiukassa hihnaseuraamisessa ja Niilo pääsikin töihin ensin.

Niilo löysi ruudusta nopeassa tahdissa ensin molemmat varikset ja sitten lokin. Niilo ehkä vaihtoi varikset, sillä se epäilyttävästi palautti molemmat varikset kauimmaisen variksen suunnasta... Fasaani teettikin enemmän töitä. Niilo teki hyvää hakua hyvällä tahdilla ja vauhdin hiioumatta, mutta fasaani löytyi vasta kolmannella lähetyksellä. Olin kuitenkin Niilon hakutyöhön tyytyväinen, koska vauhdin hiioumista ei ollut havaittavissa. Eikä ne riistat kokeissakaan aina niin helpolla löydy... Niilo palautti kaikki riistat käteen asti, mutta pientä omimista oli havaittavissa. Niilo nimittäin käänsi päätään vähän poispäin minusta, kun saapui lähietäisyydelle.

Sitten oli Roopella toinen mahdollisuus. Taas tultiin autolta pysy-käskyllä ja nyt Roope pysyi hienosti hallinnassa. Toivottavasti tästä episodista oli apua huomista ajatellen. Roope kuumenee niin helposti, mutta jospa tämä olisi vähän kasvattanut sen malttia. Sitten lähetin Roopen hakuun. Se haki myös varikset ensin. Ensin lähin ja sitten kauimmainen. Seuraavaksi löytyi fasaani ja viimeiseksi lokki. Roope ei tullut kertaakaan tyhjänä takaisin, mutta muuta huomautettavaa kyllä riittää. Ensimmäiset riistat putosivat jalkoihini, mutta loput tulivat sentään käteen (nipin napin). Huomenna siis luvassa tiputtelua... Roope nosti koipea kahdessa ekassa palautuksessa ja mäkisen maaston takia en pystynyt siihen puuttumaan (eikä puuttumisesta mitään apua olisikaan...). Fasaanin palautti suoraviivaisesti. Lokin palautuksessa oli taas ongelmia eli Roope oli puoli matkassa palauttamassa, kun se päättikin jäädä lokin kanssa patsastelemaan kallion päälle. Siellä se seisoi hetken, pudotti lokin ja vasta kehotuksilla palautti loppuun asti. Argh! No, mielenkiinnolla odotetaan huomisen tehtäviä ja koirien fiiliksiä.

Saa nähdä, kuinka löydetään koepaikalle. Minua ärsyttää, että näin navigaattoriaikaan useista koekutsuista puuttuu keskuspaikan osoite (tai edes jokin lähiseudun tien nimi). Nyt minulla on jonkinlainen osoite olemassa huomista varten, mutta navigaattorin ohjeissa ei ole mainittu yhtäkään sellaista tietä, joka olisi mainittu koekutsun ajo-ohjeissa... Minneköhän päädyn koirien kanssa...