Sunnuntai-iltana lähdimme vielä tuttuun tapaan tokokentälle, vaikka päivän ulkoiluannos oli varmaankin jo plakkarissa nometreenien myötä.

Voi/Evl-ryhmän aiheena oli seuraaminen ja lähinnä siirtymät oikealle ja vasemmalle ja taaksepäin + käännökset paikallaan. Valtaosa ajasta taisi mennä keskusteluun, kun kerroin, että tämä on tällä hetkellä meidän ongelmallisin liike. Vasemmalle kääntymistä varten täytyisi opettaa Niilolle ensin parempaa takapään käyttöä perusasentoharjoitusten tapaan. Muissakin siirtymissä olisi apua takapään paremmasta käytöstä. Peruuttamista saatiin tehtyä ihan kivasti namiavusteisesti. Treenin alkuun tehtiin sekä paikalla istuminen että makaaminen. Molemmat sujuivat Niilolta hyvin.

Alo/avo-ryhmän kouluttaja oli estynyt saapumaan paikalle, joten treenasimme pareittain. Alkuun otettiin kuitenkin luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Luoksepäästävyydessä Roope taas nousi, mutta paikkamakuu (2min piilossa) sujui hyvin. Roope on pysynyt hyvin, vaikka vieressä on nuoria koiria, jotka vapautetaan muita aiemmin. Lopputunti meni lähinnä keskustellessa ja pieniä juttuja tehden. Lähinnä keskityin neuvomaan paria. Meillä oli parina lupaavan oloinen 9-kuinen lapinkoira. Samalla tein Roopen kanssa vähän kaukoja, jättäviä ja seuraamista. Pääasiassa keskityimme kuitenkin rauhoittumiseen, vaikka vieressä oli nuori energinen narttu. Pääasiassa Roope jaksoikin keskittyä hyvin.

Sopivan rauhallinen tokotreenikerta rankan nometreenin päälle. Keskiviikkona yritän ehtiä kuuntelemaan Christan tokokoulutusta. Menen tällä kertaa ilman koiraa, sillä Niilosta ei ole Hihan SM-joukkueeseen mukaan, joten jätän suosiolla tilaa muille, jotka haluavat joukkueeseen.