Tänään kävin vetäisemässä tämän kevään toisen verijäljen. Kunnon jälki siinä mielessä, ettei tarvinnut väistellä lumisia kohtia ja jäljelle tuli mittaa 900m. Avo-luokan jälki Niilolle huomiseksi.

Illalla oli sitten Hihan tokotreenit. Voi/evl-ryhmä aloitti tuttuun tapaan. Aluksi tehtiin paikalla istuminen. Niilo istui tuttuun tapaan varmasti paikallaan. Sitten 4min paikkamakuu häirittynä eli evl:n tapaan. Paikkamakuu sujui hyvin, mutta Niilo otti kyllä liikaa häiriötä muiden käskyistä eli meni maahan liian aikaisin ja taisi noustakin jonkun muun käskyllä.

Seuraavaksi jatkettiin häiriötreeniä eli ohjaaja jätti koiran istumaan ja kouluttaja yritti saada koiran menemään makuulle. Alkuun Niilo menikin helposti kouluttajan käskyllä maahan, mutta hetken päästä se hiffasi, että pitää tehdä, mitä minä sanon. Selkeästi ikävä tilanne Niilolle tällainen häiriötreeni. Meni reppanalla korvat luimuun, kun keskittyi niin sulkemaan korvansa kouluttajan käskyiltä.

Tämän häiriöistumissession jälkeen liikkeestä istumiset sujuivat loistavasti :) Seuraavaksi tein vähän ruutua. Kävin näyttämässä oikean kohdan ja lähetin ruutuun. Lähetys meni ok ja Niilo eteni suoraviivaisesti ruutuun. Ruutu oli vähän normaalia pienempi ja Niilo jäi vähän turhan eteen, mutta mahtui kuitenkin kokonaan ruutuun. Seuraavalla lähetyksellä Niilo alkoi taas ennakoimaan pysäytystä ja jouduin antamaan lisäkäskyn. Eteni se sentään riittävästi ja käskin vielä maahankin.

Seuraavaksi otin metallinoutoa, joka meni hyvin. Hyppynouto sujui hyvin, kunnes kokeilin vinoon heittämistä. Tällöin Niilo yritti mennä suoraan kapulalle ja jouduin vähän "kovistelemaan", jotta muisti tehdä ensin hypynkin. Takaisin päin annoin apuja, jotta hyppäsi paluuhypynkin. Huonoja heittoja täytyy siis harjoitella lisää. Lopuksi tein vielä kaukojen maahan-seiso-maahan siirtymiä ja peruuttamista. Nämä ovat vielä ihan alkuvaiheessa eli namin kanssa mennään.

Sitten oli vuorossa koiran vaihto. Jätin Niilon puuhun kiinni Roopen tunnin ajaksi, kun oli sen verran lämmin ilma. Hienosti Nipa odotti koko tunnin aivan hiljaa passissa. Roopen tunti alkoi luoksepäästävyydellä. Se ei kerta kaikkiaan onnistu Roopen kanssa. Roope joko nyppii namia mun kädestä tai syöksyy tervehtijän syliin. Onneksi tätä ei enää tarvi tehdä kokeissa. "Juoksutarkastuskin" on riittävän haastava. Sitten otettiin kahden minuutin paikkamakuu. Roope pysyi hyvin paikallaan. Viereen palatessa alkoi häntä taas heilumaan siihen malliin, että mietitytti, pysyykö vapautukseen asti paikallaan, mutta pysyihän se.

Tunnin aiheena oli seuraaminen. Tehtiin pareittain. Eli pari vahti vierestä suoritusta ja kertoi, kun menee hyvin / huonosti. Sain parikseni Astan. Sain Astalta paljon vinkkejä. Roopen seuraaminen oli pääasiassa hyvää, mutta erityisesti takapään käyttöön täytyy kiinnittää huomiota. Lisäksi yritettiin parantaa oikeaa paikkaa. Roopella on taipumusta vähän edistää ja tähän yritettiin paneutua tekemällä paljon vasemmalle käännöksiä. Roope tajusikin aika nopeasti, ettei kannata edistää, jotta pysyy paremmin mukana vasemmalle käännyttäessä. Kiitos vinkeistä, Asta!

Lopuksi tein Roopen kanssa vielä jättäviä. Pysähdykset olivat alkuun vähän "löysiä", mutta kun aloin palkata lelulla, saatiin suorituksia taas parannettua. Sitten luoksetuloa. Se on meille yllättävän vaikea liike. Ekalla yrityksellä pysähdys oli taas tosi huono. Toisella kerralla Roope ennakoi niin paljon, että pysähdys onnistui hyvin. Otinkin seuraavaksi pelkän läpijuoksun. Viimeiseksi tein pysäytyksellä ja se onnistui ihan kivasti. Lopuksi vielä pari hyppyä, jotka meni nappiin lopun perusasentoa lukuunottamatta.

Vielä mejäuutisia: viime viikonloppuna Niilon sisko Vimpulan Neitipuutarhuri sai mejästä kolmannen voi1-tuloksen eli saavutti FI JVA-arvon. Tänään meidän treenikaveri Raffe eli Buckthorn's Roquefort sai toisen Voi1-tuloksensa. Onnea vielä tätäkin kautta Jennille, Arjalle ja Tonille!