Lähdimme taas iltasella Hihan kentälle treenaamaan. Voi/evl-treenit oli peruttu, mutta ajattelin mennä kuitenkin itsekseni treenaamaan ja oli siellä muitakin innokkaita. Aloitin Niilon kanssa jälleen seuraamisella. Olen jo jonkin aikaa sanonut huonojen suoritusten kohdalla koirille höpöhöpö. Niilo on jo hiffannut, että jotain meni pieleen ja yrittää esim. korjata vinoa perusasentoa, vaikken sitä ole pyytänytkään. Seuraavaksi tein hyppynoudon kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla houkuttelin Niiloa paluuhyppyyn ja toisen kerran tein kokeenomaisesti ja kymppi olis tullut :) Tämä on kiva liike. Tämä oli siis toinen kerta, kun ylipäänsä kokeilimme hyppynoutoa. Seuraavaksi täytyy alkaa heittämään huonoja heittoja, jotta Niilo oppii tulemaan esteelle myös vinosti.

Sitten teimme luoksetuloa. Otin sekä seisomisia että maahanmenoja. Seisomiset oli hyviä, kun käytin käsimerkkiä apuna. Kokeilin myös ensimmäisen kerran voittajaluokan alkuasentoa eli jätin Niilon maahan. Hyvin se siitäkin lähti luokse. Kertaalleen tein liikkeen kokonaan ja mielestäni suoritus oli ihan kohtuullinen, kun ei olla aiemmin sitä treenattu. Enimmäkseen keskityimme nopeisiin maahanmenoihin ja niissä on kyllä vielä parannettavaa. Otimme myös metallinoutoa ja se sujui mielestäni hyvin. Loppuperusasento oli vähän vino, mutta muuten liike on ainakin tällä hetkellä kunnossa. Teimme myös liikkeestä istumista. Niilo meinaa välillä sekoittaa seisomiseen eli tässä on vielä työtä tehtävänä. Enimmäkseen meni kuitenkin ihan mukavasti. Sitten teimme porukalla paikalla istumisen. Sekin sujui hyvin. Lopuksi tein vielä tunnarin pitoharjoituksia ja kapulan etsintää. Piilotin kapulan taas lumihankeen ja lähetin Niilon etsimään. Niilo käytti nenäänsä vähän turhan laiskasti. Ensimmäisellä kerralla kapula löytyi hyvin, mutta toisella kerralla Niilo meni vain edellisen kapulan löytöpaikkaan ja katsoi minua kuin sanoen, ettei se ole täällä. Hetken päästä tajusi kuitenkin kytkeä nenänkin toimintaan. Sama toistui vielä kolmannella lähetyksellä.

Sitten oli Roopen vuoro. Roope kävi iltapäivällä Mikon kanssa juoksulenkillä ja sillä oli selkeästi positiivinen vaikutus Roopen keskittymiseen treeneissä. Luoksepäästävyyden kohdalla ajattelin vielä, että sama tohina jatkuu, vaikka R oli ollut lähes koko päivän omalla pihalla ja käynyt vielä juoksemassakin. Sitten alkoi kuitenkin keskittymään ja saimme tehtyä oikein kivan treenin Roopen kanssa. Paikkamakuu sujui hyvin. Pysyin piilossa 3min. Sitten tein Roopen kanssa paikallaan seuraamista eli kontaktin pitämistä. Se alkaa sujua Roopeltakin vähitellen. Seuraavaksi keskityimme luoksetulon pysäytyksen parantamiseen. Tein alkuun lyhyeltä matkalta ja käsimerkin kera. Saimmekin mukavan teräviä pysäytyksiä aikaiseksi. Kun jätin käsimerkin pois, Roope taas vähän hipsutteli eteenpäin. Lopuksi tein vielä onnistuneen toiston käsimerkin kera. Koulutuskerran varsinaisina aiheina oli hyppy ja kaukokäskyt. Tässä välissä kävimme näyttämässä hyppymme kouluttajalle. Roope ei ollutkaan pitkään aikaan hypännyt (ei varmaan Harvialan jälkeen, blogista pystyisi tarkistamaan...). Liike sujui hyvin. Alkuun oli vähän ongelmia maltin kanssa. Roope alkoi nimittäin nykimään liikkurin käsky-sanan kohdalla. Se ei kuitenkaan ottanut kertaakaan varaslähtöä ja kolmas kerta oli jo tosi hyvä ja nykiminenkin jäi pois. Sitten tein itsekseni avoimen luokan kaukokäskyt 12 askeleen etäisyydeltä. Roope malttoi hyvin pitää liikkeen kasassa, vaikka etäisyys oli noinkin pitkä. Sitten tein kertaalleen liikkeestä maahanmenon ja seisomisen. Seisomisessa Roope meinasi aluksi kääntyä, mutta palautin sen paikalleen ja sitten se pysyikin hyvin, vaikka kiertelin ja kaartelin sen ympärillä pitempäänkin. Sitten teimme pari pitoharjoitusta metallilla. Tässä ollaan vielä ihan alussa ja Roope ei juurikaan pidä metallikapulasta. Se ei siis ota sitä vapaaehtoisesti. Kapula pysyi kuitenkin suussa vaaditut sekunnit, kun tuin leukaa samalla löyhästi. Tästä se lähtee kehittymään (ainakin toivottavasti). Lopuksi kävimme vielä näyttämässä kaukokäskyt kouluttajalle. Näytimme voittajaluokan kaukokäskyt :) Lähinnä siis kysyin kouluttajalta, olemmeko menossa oikeaan suuntaan liikeratojen kanssa ja hyvältä kuulemma näytti. Olemme harjoitelleet liikeratoja Roopen kanssa ehkä kahdesti. Se osaa ne kuitenkin paremmin kuin Nipa. Niilolla loppuu kaikki ajatustyö, kun alan johdattelemaan sitä namilla eri asentoihin, joten kehitystä ei ole vielä muutamalla harjoituskerralla tapahtunut tämän liikkeen osalta.