Roope sai Hämeenlinnan tokokokeesta AVO2 143p. Tuomarina toimi Tiina Heino. Hyppy meni harmittavasti nollille, eikä suoritus muutenkaan ollut erinomainen. Roopella oli kehässä kuitenkin älyttömän kivaa :) Tässä kokeesta tarkemmin:

Menimme koepaikalle taas tuttuun tapaan hyvissä ajoin ja kävimme vähän lenkillä ja katselimme ympärillemme. Roope oli odottaessa rauhallinen, pääasiassa istuskeli autossa luukun ollessa auki. Vuoron lähestyessä otin Roopen autosta ja otimme vähän perusasentoa ja maahanmenoa. Roope oli niin täynnä virtaa, että perusasennotkin tuntuivat haasteelta. Sitten alkoi avoin luokka ja käytiin tervehtimässä tuomaria. Roope sai hepulit sekä tuomarista että liikkurista. Olin jo ihan kauhuissani, että miten Roope malttaa pysyä paikallaan. Turhaan murehdin, sillä viisi koiraa oli kerrallaan paikkamakuussa ja ekasta porukasta vain kaksi sai kympin ja niistä toinen oli Roope. Se ei ollut kuulemma edes häntää heiluttanut tuomarille, vaikka tuomari seisoi Roopen kohdalla ihan muutaman metrin päässä.

Roope oli sitten vuorossa neljäntenä koirana. Koe suoritettiin nurmikolla, joten tiesin, että seuraamisesta ei tulisi kovin hyvää. Saatiinkin siitä vain kutonen. Loppua kohti seuraaminen kyllä parani koko ajan.  Liikkeestä maahanmeno ja seisominen otettiin peräkkäin. Niistä saatiin 8 ja 9 eli ihan odotusten mukaisesti. Pisteet väheni hitaudesta. Luoksetulo meni taas läpijuoksuksi! En käsitä, mitä sen kanssa pitäisi tehdä. Lisäksi unohdin kertoa etukäteen tuomarille käsimerkistä. Onneksi se ei tässä tilanteessa juurikaan haitannut. Saatiin siis 5p.

Noutamisessa Roope meinasi lähteä käsistä. Se syöksyi kapulalle niin, että kapula siirtyi vielä reippaasti eteenpäin, nappasi suuhunsa, kiersi kierroksen minun takana ja tuli tarjoamaan kapulaa oikealta puolelta. Sanoin sitten sivulle, jolloin siirtyi perusasentoon kapulaa jauhaen. Kamalaa katsottavaa! Pisteitä sentään 6,5. Kaukot sujuivat sitten loistavasti ja saimme kympin. Tässä vaiheessa olimme vielä ykköstuloksessa kiinni. Mitä sitten tapahtuikaan. Roope teki jojohypyn ja saimme siis hypystä nollan. Kyllä harmittaa, kun normi suorituksella oltaisiin saatu ysi tai kymppi hypystä ja se olisi riittänyt ykköstulokseen. Toisaalta kivempi nolla kuin esim. kasi, jolloin oltaisiin jääty pisteen päähän ykkösestä. Nyt jäi kuitenkin reippaasti pisteitä puuttumaan ykkösestä. Kokonaisvaikutelmasta saimme ysin ja tuomari vakuutti pitävänsä koirasta. Hän sanoi, että minua varmasti harmittaa koiran suoritus, mutta hänen mielestä koiran työskentelyä on mukava katsella, koska se työskentelee niin iloisesti. Vähän tarvitaan vielä varmuutta lisää ja hyviä tuloksia alkaa tulla. Eli loppujen lopuksi minulle jäi kokeesta kuitenkin ihan hyvä mieli.