Huh, tiukille otti, mutta nyt on taas yksi tavoite saavutettu. Niilo tokoili tänään kultsujen kokeessa Turussa itselleen kolmannen avo1-tuloksen ja sai näin ollen koulutustunnuksen tk2. Hyvä Niilo!

Koe ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen ja minä sain hermoilla tuloksia odotellessa. En nimittäin ehtinyt kaikkia arvosanoja katsoa kesken suorituksen ja aika tiukille meni pisteiden suhteen. Ongelmat alkoivat jo paikkamakuussa (tai jo ennen sitä), kun huomasin, että Niilo ei mene mielellään maahan betonilattialla. Jouduin antamaan kaksoiskäskyn. Hyvin Niilo taas pysyi, vaikka viereinen koira oli kuulemma vinkunut koko ajan. Paikkamakuusta siis pisteitä 8 kaksoiskäskyn takia.

Niilo oli avoimen luokan neljäs koira, joten minulla oli vähän aikaa viritellä Niiloa sopivalle mielelle. Mielestäni Niilo olikin aika mukavassa vireessä, mutta en tiedä, harjoittelinko liian pitkään vai mikä tuli, mutta Niilon vire laski kehässä kuin lehmän häntä. Seuraaminen oli ala-arvoista ja saimme siitä vain kuusi pistettä. Olematon seuraaminen pudotti pisteitä myös jatkossa, kun jouduin antamaan kaksi seuraa käskyä liikkeestä seisomisessa eli siitä saimme 8p. Maahanmenosta saatiin 9p. Luoksetulo meni läpijuoksuksi ja pisteitä vain 5. Niilo ei ilmeisesti kuullut käskyäni kaikuvassa hallissa, sillä se ei tehnyt elettäkään pysähtyäkseen ja minä en tajunnut toista käskyä ajoissa antaa. Loppu meni sitten onneksi loistavasti eli nouto, kaukot ja hyppy oli kymppejä ja samoin kokonaisvaikutelma. Yhteensä pisteitä siis 165, joka riitti 1-tulokseen. Nyt jääkin tokokokeet Niilon osalta pitkälle tauolle, sillä voittajaluokan liikkeet on kaikki kesken (tai edes aloittamatta). Suurimpana haasteena on ensi hätään oikean viretilan löytäminen seuraamiseen. Seuraamisen merkitys korostuu kuitenkin jatkossa entisestään.