Sunnuntaina alkoi UMN:n ohjatut nometreenit Nurmijärvellä. Pakkanen oli onneksi lauhtunut sopivaksi ja luntakin oli riittävästi :) Treenipaikkana oli pelto, jolla kiemurteli ajoura (mönkijöitä tms. varten).  Pellon vastakkaisiin reunoihin tehtiin koirille muistipaikat. Muistipaikasta haettiin koira kerrallaan eteenlähetyksellä. Matkaa pidennettiin vähitellen. Matkan pidentämisen myötä koira joutui noutaessaan ylittämään ajouria, mutta pääosa matkasta piti kulkea umpihangessa. Koiran oli siis mentävä ja palautettava suoraan ja se ei saanut kiertää ajouran kautta. Ohjaajat sen sijaan kulkivat ajouraa pitkin. Useampi koira yritti päästä helpommalla ja kiertää palauttaessaan ajouran kautta. Myös Niilo yritti lintsata. Siitä seurasi luoksetulotreeni umpihangessa. Minäkin pääsin kahlaamaan lumihankeen koiran luoksetuloa vahvistaakseni. Rankkaa puuhaa.

LInjat sujuivat Niilolta mukavasti. Etukäteen oletin, että olisi voinut mennä huonomminkin pitkän treenitauon ja valtavan lumimäärän takia. Niilo jäi kuitenkin ikävästi arpomaan damien luo ja miettimään, lähteäkö palauttamaan vai ei. Kaikki palautukset tulivat kuitenkin käteen asti, mutta olisivat saaneet tulla nopeammin.

Lopuksi otettiin vielä markkeerauksia. Aloitettiin ykkösellä lähelle toista muistipaikkaa. Pudotus tuli ajouralle, jotta dami oli löydettävissä paremmin. Matkalla piti ylittää yksi ajoura. Markkeerausharjoituksesta Niilo kuumui sen verran, että kertaalleen se yritti lähteä toisen ohjaajan käskyllä. Se onneksi pysähtyi parin metrin päähän kertakarjaisulla. Omalla vuorolla markkeeraus sujui hyvin, mutta palauttaessa Niilo pysähtyi useampaan kertaan vilkuilemaan heittäjää. Mielessä taisi olla joulukuinen häiriöharjoitus ja Niilo odotti, milloin putoaa seuraava dami. Seuraavaksi tehtiin linjamarkkeeraus, jossa eka heitto putosi kauimmaiseen ajouraan (johon edellinen ykkönen tuli) ja toinen heitto putosi lähempään ajouraan. Tämänkin Niilo selvitti ongelmitta, vaikka kakkosmarkkeeraukset ovat Niilolle yleensä aika vaikeita. Heittäjäkään ei aiheuttanut enää niin suurta häiriötä Niilolle.

Treenit olivat mukavat ja tehtävät sopivan haastavia. Ryhmä vaikutti todella tasaiselta ja kaikki koirat suoriutuivat tehtävistä mukavasti. Seuraavat treenit on sitten maaliskuussa, kun meiltä jää helmikuun kerta väliin hiihtoloman takia.