Nyt on ollut muutaman päivän ajan taukoa kaikenlaisesta treenaamisesta. Niilo on viettänyt sairaslomaa ja Roope on levännyt (ja toivottavasti keskittynyt viikonlopun mejäkokeisiin). Tänään loppui sitten Niilon sairasloma, kun minulla oli aikaa treenata ja eipä tuo tuntunut itse tajuavan olevansa saikulla. Melkoista vauhtia on pojat pitänyt tuossa omalla pihalla juoksennellessa. Niilon ontuma on selkeästi helpottanut, eikä tassu haittaa enää tahtia.

Niinpä pakkasin damit laukkuun ja lähin Niilon kanssa lähipellolle treenaamaan. Roope jäi kotiin, kun en viitsi sen kanssa suuremmin treenailla ennen mejäkoetta. Mökillä tosin täytynee ottaa pari vesinoutoa viikonlopun aikana, kun kerrankin päästään lätäkön ääreen.

Tein Niilolle ensin noin 50m pitkän linjan, jossa oli kaksi damia peräkkäin. Haetutin molemmat. Sitten tein Niilolle toisen linjan 90 asteen kulmassa edelliseen nähden ja jätin sinne damin ns. muistiin. Lisäksi vein uuden damin aiemmin käytettyyn linjaan ja toisen tämän linjan oikealle puolelle n.10m päähän linjasta. Haetutin ensin eteenlähetyksellä kauimmaisen damin. Sitten lähetin Niilon uudestaan linjaan, pysäytin kesken matkan ja lähetin hakemaan oikealla puolella olevan damin. Ihmeen hyvin Niilo kuunteli pilliä pitkän tauon jälkeen.

Seuraavaksi jatkoin edelleen saman linjan kanssa. Nyt vein damit sekä linjan vasemmalle että oikealle puolelle ja lisäksi vielä alkuperäiselle paikalle linjaan. Lähetin Niilon taas eteen ja pysäytin kesken matkan. Ohjasin Niilon vasemmalle. Niilo kyllä totteli ja kääntyi vasemmalle, mutta se oli ajautunut liian taakse, joten se nostikin sitten pienellä haulla takimmaisen damin. Seuraavaksi lähetin Niilon taas eteen, pysäytin ja ohjasin oikealle. Viimeiseksi haettiin vielä vasemmanpuoleinen. Pari kertaa Niilo lähti vinoon linjaan (yritti oikoa damille). Pysäytin sen ja kutsuin pois. Mukavasti Niilo sitten uskoi minua uusintalähetyksellä ja eteni suoraan.

Sitten haettiin muistiin jätetty toinen linja. Hyvin Niilo lähti hakemaan tätä lähes sokkolinjaakin. Niilon palauttaessa heitin Niilolle häiriöksi markkeerauksen ja mitä tekee Niilo? No, vaihtaa tietenkin. Argh! Uusintayritys ja taas Nipa yritti vaihtaa, mutta ehdin väliin. Seuraavaksi laitoinkin Niilon istumaan ja heittelin dameja sen yli ja ohi ja sinne ja tänne. Hyvin se malttoi tällaisessa tilanteessa. Viimeiseksi tein vielä yhden häiriöharjoituksen. Heitin Niilolle markkeerauksen ja sen palauttaessa heitin uuden markkeerauksen. Nyt Niilo pysähtyi ja katsoi häiriöheiton, mutta ei luopunut kertaakaan meneillään olevasta tehtävästä, eikä yrittänyt enää vaihtaa. Näitä tehtiin muutama toisto. Niilo on kyllä siitä mukava koira, että se tajuaa nopeasti, mikä on homman nimi. Nyt väännettiin vähän rautalangasta näitä häiriöjuttuja, mutta saatiin tehtävä onnistumaan.