Sunnuntaina käytiin tekemässä Niilolle uudestaan samantyyliset treenit kuin pääsiäisenä tehtiin porukalla. Aluksi tein yhden muistipaikan pellon reunaan (sama kohta, joka viimeksi oli Niilolle vaikea). Haetutin heti yhden damin muistipaikasta, jotta saatiin vahva ja onnistunut eteenmeno aikaiseksi. SItten tehtiin ykkösmarkkeeraus samaan kohtaan kuin pääsiäisenä. Niilo sai noutaa sen heti. Dami nousi nopeasti. Sitten heitettiin uusi markkeeraus, joka jätettiin muistiin ja ensin haettiin muistipaikalta dami ja sitten vasta markkeeraus. Molemmat noudot onnistuivat helposti. Tehtiin samanlainen suoritus vielä uudelleen ja sekin meni hyvin. Sitten heitettiin kakkosmarkkeeraus suunnilleen samalle suunnalle kuin aiemmin ykkönen. Niilo sai noutaa yhden. Sitten haki välissä muistipaikalta yhden ja viimeksi vielä toinen markkeeraus. Ei mitään ongelmia. En ymmärrä, miten pääsiäisen treenit sujuivat niin nihkeästi. Ehkä muiden koirien läsnäolo aiheutti yllättävän paljon häiriötä. Niilo katsoi pääsiäisenä tarkkaan muiden työskentelyä, jolloin katse siirtyi pois markkeerauksesta ja damin tarkka sijainti unohtui. Nyt pelto oli toki sulanut, joten damit eivät enää uponneet hankeen. Ryhmätreeniä tarvitaan siis lisää. Lopuksi tehtiin vielä lähihakuharjoitus. Kävin piilottamassa damin heinikon sekaan ja lähetin Niilon muutaman metrin päästä etsimään. Helppo harjoitus siis, mutta toivottavasti saatiin pillikäskyä ja nenän käyttöä vahvistetuksi.

Illalla käytiin vielä tokoilemassa Hihan kentällä. Yritän ehtiä huomenna kirjoittamaan siitä enemmän. Roope on myös juossut ahkerasti (su ja ti).

Tässä vielä kuva Roopesta:

Koirien ruuat sijaitsevat koirien huoneessa olevassa vaatehuoneessa, joka suljetaan liukuovella. Roope on oppinut avaamaan liukuoven, joten oven eteen on laitettu esteeksi koirien häkki. Kun sekään ei enää riittänyt estämään Roopea, on eteen laitettu myös koirien sohva. Kuvassa näkyy tulos (koiraa ei siis ole laitettu arestiin!). Roope osaa edelleen avata liukuoven ja päästä vaatehuoneeseen esteiden ohitse. Se ei ole ikinä kuitenkaan varastanut ruokaa. Ilmeisesti vaatehuone on sille turvallinen pesä (kuten häkki). Liukuovi on kuitenkin vähän rikki, joten pelkään Roopen saavan sen kiskoiltaan. Olisiko jollain vinkkiä, miten estetään koiraa pääsemästä vaatehuoneeseen? Niin, ja häkin päällä on reppu sen takia, että Roope tykkää loikoilla metallihäkin päällä. Minua kuitenkin pelottaa, että jalka menee häkistä läpi ja koira jää jumiin häkin päälle. Niinpä sekin on täytynyt estää.