Nyt on kyllä ollut emännällä turhan kiireistä eli treenit on jäänyt aika olemattomiksi. Niilo on löhöillyt ja lomaillut koko viikon enimmäkseen vanhempieni luona Forssassa. Vähäisen vapaa-aikani olen käyttänyt Roopen kanssa tokoiluun, kun koe lähestyy uhkaavasti.

Sunnuntaina ja keskiviikkona harrastin siis kotipihatokoa vanhempieni pihalla ja ohikulkevalla tiellä. Kävin molemmilla kerroilla läpi avoimen luokan liikkeet noutoa ja hyppyä lukuunottamatta. Liikkeet sujuivat tuttuun tapaan.

Torstaina kävin sitten tekemässä ns. kunnon treenit Roopen kanssa. Forssassa Treenikaverina oli Johanna ja Luca-tolleri. Johanna toimi meille alkuun liikkurina. Aluksi tehtiin lyhyt seuraamiskaavio. Seuraaminen näytti lähinnä sunnuntaikävelyltä... Kontakti oli hukassa ja kulku löntystelyä. Argh! Sitten tehtiin liikkeestä maahanmeno. Roope asteli liian pitkään käskyn jälkeen ja putosi vasta minun katseesta. Maahanmeno oli kyllä nopea, kun se lopulta tapahtui. Täytyy siis ehtiä vielä hiomaan nopeita maahanmenoja. Sitten tehtiin luoksetulo. Käytin käsimerkkiä. Johannan mielestä liike onnistui hyvin (vanhaan tyyliin verrattuna), mutta mielestäni sujui huonosti. Eli Roope alkaa näimmä käsimerkinkin kanssa hiipimään liian pitkälle, jos en ole nyt riittävän tiukkana. Sitten tehtiin vielä liikkeestä seisominen. Se meni kaiketi kohtuullisesti. Sitten tehtiin porukalla lyhyt paikkamakuu, joka sujui hyvin.

Sitten jatkoin itsekseni treeniä. Teimme luoksetuloa ja nyt saimmekin taas terävämpiäpysähdyksiä aikaiseksi. Pitkästä aikaa tein myös noutoa. Roope jauhaa kapulaa älyttömästi, mutta sille asialle en voi nyt mitään. Jos vielä painostan sitä asiassa, se kieltäytyy kohta kapulasta ollenkaan. Täällä hetkelläkin se on hyvin haluton pitämään kapulaa suussaan istuessaan. Yritin nyt keskittyä erityisesti siihen eli palkkasin vain silloin, kun Roope piti kapulaa suussa haluamani ajan (aika oli suunnilleen sellainen, mikä kokeessa tulee vastaan). Edistystä tapahtuikin, kun Roope tajusi, että palkkaa ei tule, jos tiputtaa. Varsinaisessa noutamisessa ei onneksi ole ongelmaa, ellei Roope saa hepuleita kokeessa :)

Lopuksi teimme vielä kaukokäskyjä. Jätin Roopen makaamaan tötsien väliin, kuten Harvialan kokeessa viimeksi oli. Kaukot on Roopella näimmä erittäin häiriöherkkä liike. Luca treenasi samaan aikaan ruutua ja Roope seurasi sitä, joten kävi samalla tavalla kuin viime kokeessa eli istu-käskyllä Roope tulikin luokse. Kaukot onnistuu ilman häiriötä yleensä kympin arvoisesti. Ennakointi on ainoa virhe, mitä Roope tekee, mutta sitäkin ollaan saatu poistettua. Jännityksellä siis odotan, mihin päin Roope katsoo kaukoissa kokeessa... Onneksi meillä on ainakin yhdet kimppatreenit tiedossa vielä ennen koetta.

Treenien jälkeen Roopekin siirtyi pääsiäislomalle eli molemmat koirat jäivät Forssaan vanhempieni hoiviin. Haemme ne takaisin lauantaina Tampereen reissun jälkeen. Sunnuntaina pääsemmekin sitten kimppatreeneihin nomeilemaan ja maanantaina on tiedossa tokotreenit.