Sunnuntaina yritettiin taas hakea koiriin lisää ohjattavuutta läheisellä nurmialueella. Aloitin Niilon kanssa eteenlähetyksillä. Olin vienyt damit nurmikon toiseen reunaan Niilon näkemättä ja tein sinne sokkona eteenlähetyksiä. Tutun paikan ansiosta koiralla oli into edetä suoraan ja saatiinkin hyviä toistoja aikaiseksi. Lisäksi tein sivusuuntia ja taakselähetyksiä niin, että damit oli yhtä aikaa koiran sivuilla ja takana. Niilo oli kyllä erittäin kuuliainen ja haki aina haluamani damin. Olisipa korvat tallella Pomarkussakin...

Sitten tein samanlaisen treenin Roopelle. Sekin meni eteenmenot tosi hyvin. Kerran se eteni vahingissa damien yli, mutta totteli hyvin pysäytystä ja tuli hallitusti oikealle alueelle etsimään. Sivusuunnissa onkin Roopen kanssa vielä paljon tehtävää. Se ei siis alkuun meinannut uskoa minua, vaan halusi hakea viimeiseksi heitetyn. Muutamien toistojen jälkeen sekin alkoi vähän kuunnella, mutta tehtävää riittää vielä.

Eilen tuli tieto, että Niilo on varalla Mjösundin kokeeseen. Pomarkku saattaa siis jäädä tämän kauden viimeiseksi nomekokeeksi. Katsotaan, miten käy. Keskiviikkona treenaillaan taas lisää.