Roope osallistui Loviisan tokokokeeseen edustaen samalla Uudenmaan noutajakoirayhdistystä joukkuekisassa. Roope edustikin ihan mallikkaasti saaden AVO1-tuloksen 171 pisteellä ja sijoittuen hienosti kolmanneksi.

Paikkamakuusta Roope sai taas kympin. Seuraaminen oli kohtuullista ja saimme siitä kasin. Liikkeestä maahanmenosta saatiin ysi. Roope ilmeisesti edisti vähän käskyn jälkeen. Luoksetulosta saatiin kasi. Tästä olin tosi tyytyväinen, koska tämä oli eka kerta, kun Roope pysähtyi kokeessa. Liikkeestä seisomisesta myös kasi muutaman askeleen takia. Noudosta saatiin vain seiska, koska Roope ei tullut perusasentoon luovuttamaan kapulaa, vaan istahti ylimääräisellä käskyllä mun selän taakse. Kaukoista saatiin kasi, koska Roope ennakoi yhden maahanmenon. Harmi! Hyppy meni tällä kertaa nappiin ja saatiin siitä kymppi. Kokonaisvaikutelmasta tuli hienosti ysi.

Kyllä Roopekin osaa ja on mukava harrastuskaveri! Se meinaa vaan nykyään jäädä Niilon varjoon, kun Niilo on ns. helpompi tapaus.

Niilo osallistui tänäänkin nomekoulutuksiin. Kouluttajana toimi Jukka Kivijärvi. Teemana oli ohjaukset häiriömarkkeerausten kera. Ensin vietiin koirien nähden neljä damia linjan päähän. Sitten palattiin lähetyspaikalle ja toiselle koiralle heitettiin markkeeraus vähän sivulle ohjauslinjasta  melko lähelle lähetyspaikkaa. Toinen koira haki sen. Sitten Niilo lähetettiin ohjausdamille ja se suorittikin linjan helposti. Sitten heitettiin linjan toiselle sivulle markkeeraus Niilolle, jonka Niilo haki (alkuvaikeuksien jälkeen). Sitten toinen koira haki ohjauksen. Näin jatkettiin vuorotellen ja markkeerausta siirrettiin vähitellen kauemmaksi lähetyspaikasta ja puolta vaihdettiin joka heiton jälkeen. Ohjaus motivoitiin aina starttipyssyn laukauksella. Kiva treeni.

Sitten harjoitusta muutettiin vähän siten, että ensin tuli heitto toiselle koiralle ja sitten Niilo haki ohjauksella ruohikosta tennispallon, jota kohti oli ensin ammuttu. Matkoja kasvatettiin taas vähitellen ja koirat vuorottelivat markkeerausta ja ohjausta. Niilo kuunteli minua melko mukavasti. Kerran meinasi kyllä mennä hermot, kun dami oli ihan lähellä ja Niilon näkyvissä, mutta Niilo ei ilmeisesti tajunnut, että se dami kuuluu hakea, vaan se olisi lähtenyt kauemmaksi. Ohjaamalla saatiin kuitenkin dami talteen.

Iltapäivällä tehtiin vielä markkeeraustreeni siten, että markkeerauksia tuli useita (ihan helppoja), mutta oli tietty dami, joka piti aina hakea ja muut olivat vain häiriönä. Niilo selvisi tästäkin ihan mukavasti, vaikka vastaavaa ei oltukaan aiemmin tehty. Seuraavaksi suoritettiin pareittain siten, että tuli kolmoismarkkeeraus, jossa yksi dami toiselle ja kaksi toiselle koiralle. Koiralle osoitettiin, mikä dami oli sille. Tässäkin Niilo kuunteli hienosti ja toi aina määrätyn damin. Niilolle ja sen parille heitettiin vielä lisää dameja niiden palauttaessa edellisiä. Niilo pysähtyi dami suussa markkeeraamaan uudet heitot ja haki taas määrätyn heiton. Olin oikein tyytyväinen tällaiseen häiriötreeniin, josta Niilo suoriutui mukavasti.

Huominen leireillään vielä ja sitten kotiin.