Mainittakoon alkuun, että Hyvinkään näyttely ei mennyt ihan odotusten mukaisesti. Roopen pään mittasuhteet ovat jotenkin väärät ja tuloksena H. Kotisivujen arvosteluista voitte lukea, mitä päästä on aiemmin sanottu (lovely head, nice head, hyvä virheetön pää jne.). No, mielipiteensä kullakin. Tuomarina siis Markku Santamäki. Niilon osalta näyttely sujui odotusten mukaisesti eli Niilolle EH ja sijoitus käyttöluokan neljäs. Roope oli tällä kertaa avoimessa luokassa. Lisään arvostelut kotisivuille, kun ehdin.

 

Jatkoimme matkaa Hyvinkäältä suoraan Loviisaan noutajien kesäleirille. Illalla tokoilimme vähän aikaa omalla porukalla (eli Arjan ja Raffen kanssa). Kim toimi liikkurina. Tein Roopen kanssa itsekseni kaikki liikkeet läpi. Luoksetulossa Roope ei taas malttanut pysähtyä ollenkaan ja Kim ehdotti käsimerkin muuttamista erilaiseksi. Treeneissä uusi merkki toimi, mutta saa nähdä, kuinka käy kokeessa. Kim käskytti meille kaket, noudon ja liikkeestä seisomisen. Kaket ja liikkeestä seisominen meni hyvin. Noutokin kohtalaisesti, mutta siinä Roope on kyllä lähellä varaslähdön ottamista. Lopuksi teimme paikkamakuun. Pysyimme piilossa 4min ja se sujui hyvin.

 

Maanantaina alkoivat sitten varsinaiset koulutukset. Osallistuin Niilon kanssa nomekoulutuksiin avo-ryhmässä. Ryhmässä oli 5 koirakkoa. Maanantain teemana olivat vesiohjaukset. Kouluttajana toimi Piki. Aluksi koiran nähden heitettiin veteen dami. Koiran kanssa käännyttiin ympäri ja seurautettiin vähän. Sitten palattiin rantaan ja dami haettiin eteenlähetyksenä. Niilo pudotti ekassa palautuksessa, mutta siitä eteenpäin alkoi sujui. Koiran palauttaessa sille heitettiin uusi dami kauemmaksi, joka otettiin taas eteenlähetyksellä talteen. Näin tehtiin muutama toisto ja sitten vaihdettiin toiseen koiraan. Piki näytti Niilolle ja minulle palautusharjoituksen, jossa tehtiin paukkunoutoja niin, että joka toinen heitto tuli veteen ja joka toinen maalle. Näin saatiin palautuksiin vauhtia ja kaikki käteen asti!

 

Seuraavaksi heitettiin dami taas veteen koiran nähden. Sitten siirryttiin metsän puolelle polun varteen ja koiran nähden jätettiin polulle dami. Ensin tehtiin vesiohjaus niin, että lähetys tapahtui n. 10m maan puolelta ja sitten haettiin maaohjaus ja sillä välin veteen heitettiin uusi dami, joka haettiin seuraavaksi ja sitten taas maalta. Näin saatiin monta toistoa peräjälkeen. Seuraavaksi tehtiin linjaa kaislikon läpi avoveteen ja matkaa vähitellen pidentäen. Niilo eteni kaislikossa aika mukavasti, eikä avoveteenkään siirtyminen tuottanut ongelmia. Sitten tehtiin harjoitus, jossa koirat ensin näkivät, kun dami heitettiin avoveden takana olevaan kaislikkoon. Sitten koirat siirtyivät edellisen harjoituksen lähetyspaikkaan kaislikon reunaan. Heitetyt damit haettiin taas eteenlähetyksellä (ensin kaislikon läpi, sitten avoveteen ja dami löytyi kaislikon reunasta). Kun kaislikossa olevat damit oli haettu, laitettiin jokaiselle koiralle vuorollaan dami avoveteen eli noin puolet lyhyemmälle matkalle. Taas lähetettiin eteenlähetyksenä. Tämän jälkeen koira lähetettiin taas linjalle takimmaiseen kaislikon reunaan. Tällä harjoituksella haluttiin nähdä, kuinka hyvin koira etenee avovedestä eteenpäin, kun siinä juuri oli ollut dami eli takertuuko koira vanhaan muistipaikkaan. Niilo pysähtyi avoveteen vähän pyörimään, mutta oikea-aikaisella kehotuksella (Piki näytti merkkiä, koska ohjataan) se eteni haluttuun paikkaan. Siinä pääpiirteissään maanantain nometreenit.

 

Iltapäivällä osallistuin vielä Niilon kanssa tokon ruututreeneihin. Kouluttajana toimi Pipa. Niilo teki ruutua lätkän kanssa (ja pari kertaa ilman lätkää). Lyhyiltä matkoilta Niilo toimi hyvin, mutta matkaa pidentäessä siihen iski pieni epävarmuus. Niilolle tehtiin myös ruutuun lähettämistä sivusuunnissa. Tätä en ollutkaan tajunnut treenata ikinä aiemmin. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut ruututreeni olemattomaan treenimäärään nähden.

 

Illemmalla oli sitten vielä Roopen vuoro tokoilla Raffen kanssa. Tein taas kaikki liikkeet läpi ja Kim käskytti luoksetulon ja seuraamisen. Luoksetulossa Roope ennakoi jälkimmäsitä luoksetuloa, mutta pysähdykset olivat tänään melko hyviä (uudella käsimerkillä). Kentällä oli myös este, joten teimme myös pari hyppyä. Paikkamakuu sujui taas kivasti. Tällä kertaa oltiin 3min piilossa.

 

Tänään jatketaan Niilon kanssa nomeiluja ja Roope osallistuu tokokokeeseen.