Lähdin pitkästä aikaa tokoilemaan Malminkartanon kentälle. Olen lupautunut vetämään pari kertaa labradorien tokokurssia ja ajattelin samalla treenata omien koiruuksien kanssa, kun kerran sinne asti ajelen. Roope sai aloittaa. Teimme alkuun lyhyen seuraamisen, jotta saimme yhteistyövaihteen päälle. Roope kävi selvästi kovemmilla kierroksilla kuin Nummelassa. Sillä taitaa olla vauhdikkaita muistoja Malminkartanoon liittyen, kun siellä on käyty pentukurssit ym. Sitten jatkoimme ruudulla. Vein ensin ruudun taakse lelun, jolle lähetin Roopen. Meni ok. Sitten lähetin tyhjään ruutuun. Roope eteni todella hyvin, mutta en meinaa saada sitä pysäytettyä oikeaan kohtaan, kun se on noin innokkaalla päällä. Kolmannella lähetyksellä sain sen lopulta pysäytettyä oikeaan kohtaan ja palkkasin heittämällä lelun. Seuraavaksi teimme seuraamista, johon olin kyllä todella tyytyväinen. Ei se mitään kympin seuraamista ole, mutta ehkä kasin arvoista kuitenkin ja se riittää kyllä minulle, kunhan saan sen pidettyä tuolla mallilla.

Metallinouto ei oikein Roopea kiinnostanut. Aluksi se kävi vain katsomassa kapulan ja jätti sinne. Sitten tein pari vauhtinoutoa, jolloin se kyllä nosti reippaasti kapulan ja toi minulle. En vaatinut perusasentoa. Sitten teimme hyppynoutoa lelulla. Ekalla kerralla Roope meinasi tulla esteen ohi palatessaan, mutta sain sen sentään hyppäämään. Pari seuraavaa lähetystä menikin sitten pienemmillä avuilla. Lopuksi oli tarkoitus tehdä kaukoja, mutta ne meni kyllä vähän pomppimiseksi. Roope oli niin innokas, ettei se meinannut malttaa tehdä siirtymiä rauhassa, vaan teki ne pompahtaen. Lopulta saimme kuitenkin oikeanlaisia siirtymiä tehtyä, kun menin sen eteen kyykkyyn. Viimeiseksi teimme vielä yhden luoksetulon läpijuoksuna. Niitä pitäisi tehdä vaan vieläkin enemmän, kun R meinaa ennakoida, vaikken ole sitä pitkään aikaan pysäyttänyt.

Niilokin sai aloittaa kontaktiharjoituksella. Päätin kokeilla myös liikkeelle lähtöä ja sehän onnistui. Tein kolme liikkelle lähtöä ja palkkasin 1-2 askeleen jälkeen. Nyt kontakti pysyi myös kriittisellä ensimmäisellä askeleella. Jes! Nyt täytyy vaan edetä varovasti, etten taas onnistu pilaamaan koko liikettä. Sitten jatkettiin noudoilla. Metallinouto meni ok ja hyppynouto tosi pienillä avuilla (ensimmäiseen hyppyyn avustin ja kaksi seuraavaa onnistui ilmankin). Viimeiseksi tehtiin vielä kaukokäskyjä. Niilokin vähän hötkyili liikoja, mutta saimme kuitenkin melko hyviä siirtymiä aikaiseksi. Sitten koulutin vielä tunnin reilun vuoden ikäisiä labradorinalkuja.