Taas on yksi tavoite saavutettu, kun Roope sai tänään Avo1-tuloksen sijoittuen hienosti luokkansa kolmanneksi. Toki vielä jäi paljon parannettavaa, sillä pisteitä saimme vain 160,5. Hienointa oli, että mikään ei mennyt nollille. Koe oli Harvialan maneesissa ja tuomarina toimi Markku Santamäki.

Tässä analyysi kokeesta. Paikkamakuu meni loppua lukuunottamatta hyvin. En tiedä, mitä Roope tarkalleen teki lopussa, kun sen olisi kuulunut maata vielä vieressäni, mutta jollain tapaa se koski kuonollaan kättäni ja kun vilkaisin sitä, niin se makasi kuitenkin paikallaan. Tästä hyppäyksestä tuomari sakoitti puoli pinnaa eli paikkamakuusta saimme 9,5p. Seuraaminen sujui mielestäni yllättävän hyvin. Kontakti oli kyllä aivan hukassa, mutta Roope piti paikkansa hyvin, eikä haistellut kertaakaan maata tms, vaikka maneesissa varmasti hajuja (ja lintuja) riittää. Seuraamisesta saimme siis kasin.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen olivat molemmat hitaanpuoleisia eli Roope otti pari askelta käskyn jälkeen, joten niistäkin saimme kasit. En onneksi joutunut kuitenkaan antamaan kaksoiskäskyjä. Luoksetulo oli todella vauhdikas, mutta pysähtyminen puuttui :( Ei toiminut maneesissa siis käsimerkkikään. Läpijuoksusta pisteitä viisi. Noutamisessa koin kauhun hetkiä, kun Roope otti vähän ylimääräisiä kaarroksia ennen kuin tuli perusasentoon. Sanoin sille sivulle käskyn, kun meinasi pylly jäädä taas ilmaan. Pisteitä saimme kuitenkin kahdeksan. Kaukoissa koira oli taas samalla tavalla törppöjen välissä kuin viimeksi. Onneksi olimme tätä harjoitelleet. Jostain Roope kuitenkin otti jälleen häiriötä ja istumiset vaativat kaksoiskäskyt. Pisteitä kertyi kahdeksan. Hyppy oli sitten meidän paras liike ja siitä saimme kympin. Kokonaisvaikutelma oli onneksi ysi. Pienikin lisämenetys jossain liikkeessä olisi pudottanut meidät kakkostulokseen. Mut hyvä, että meni näin!