Sunnuntaina tokoiltiin taas Forssassa tutulla nurmikentällä. Roopen kanssa aloitettiin leikkimällä metallikapulalla. Se ei vielä ota sitä spontaanisti itselleen, mutta pitää kyllä suussaan, kun vähän tukee leuan alta. Sitten tehtiin muutama ruutu. Roope ei selkeästikään vielä hahmota ruutua. Se irtaantuu kyllä hyvin minusta ja etenee suunnilleen oikean matkan, mutta se saattaa ihan yhtä lailla juosta ruudun sivuun kuin ruutuun. Saatiin kuitenkin pari hyvää suoritusta tehtyä. Kävin tietenkin vielä joka kerta näyttämässä oikeaa paikkaa (mutta silti se siis saattoi mennä sivuun).

Seuraamistakin tehtiin taas vaihteeksi vähäsen. Teemana oli askelsiirtymät sivuille ja eteen. Ne sujuivat mukavasti, kun minulla oli nami kädessä (en koittanutkaan vielä ilman). Tehtiin myös ihan perusasentoharjoituksia. Luoksetulossa kerrattiin edelleen maasta lähtemistä ja se sujui vauhdikkaasti ainakin sivulle-käskyllä (jota siis käytän luoksetulon viimeisessä vaiheessa, alussa käytössä tule-käsky). Kaukokäskyjä tehtiin edelleen namilla ihan edestä. Niissä ei kyllä vielä huomaa mitään edistymistä, mutta treenaankin liian harvoin. Lopuksi hain Niilonkin mukaan ja leikittiin porukalla metallikapulalla. Roope poimi metallin pari kertaa maasta suuhunsa ja sain sen käteenikin vauhdissa. Jos Roope ehtii miettimään, mitä se on tekemässä, niin metalli jää maahan, mutta riittävästi innostettuna se poimii kapulan vähän kuin vahingossa.

Sitten jatkettiin Niilon kanssa. Aloitettiin taas ruudulla. Tein kolme lähetystä, joista ensimmäinen ja viimeinen oli todella hyviä (yhdellä käskyllä keskelle ruutua). En viitsinyt sitten enempää tahkota, kun olisi kuitenkin mennyt huonommaksi. Niilolle en enää käynyt ruutua mitenkään näyttämässä.

Luoksetulossa palkkasin pysähdyksistä ja ne sujui ihan hyvin. Niilonkin kanssa tehtiin seuraamisen askelsiirtymiä ja ne ei kyllä mennyt ihan niin mukavasti kuin Roopella, vaikka namin kanssa tehtiinkin. Niilon keskittymiskyky menee jotenkin pelkkään namiin, jolloin se ei kykene puhtaisiin suorituksiin, vaan tarjoaa esim. vinoja perusasentoja. Sama ongelma oli havaittavissa myös kaukokäskyjen kohdalla.

Viikonloppuna molemmat koirat kävivät lisäksi kanssani juoksulenkillä (hiljainen työviikonloppu minulla siis...).

Tänään kävin sitten tekemässä Niilolle verijäljen tuttuun lähimetsään. Unohdin laskea matkaa (ja vähän krepatakin), mutta kaiketi n.500m pitkä jälki. Eiköhän me se kuitenkin huomenna löydetä.