Tällä hetkellä ei näemmä ehditä muuta harrastamaan kuin tokoa ja juoksua. Täytyy kyllä ryhdistäytyä nomenkin suhteen jossain vaiheessa, mutta nyt ollaan siis toistaiseksi vain tokoiltu.

Sunnuntaina oli taas Hihan treenit. Niilon kanssa aloitin ruututreeneillä. Siinä koitetaan hakea nyt vaan oikeaa paikkaa, mutta kylläpä se on vaikeaa. Hyppynouto sujui varmaankin ysin edestä eli se alkaa olla kunnossa loppuperusasentoa lukuunottamatta. Seuraamistakin tehtiin taas lähinnä siirtymien ja perusasentojen osalta. Niilo ei varmaan ikinä opi seuraamaan kunnolla. Liikkeestä istuminen sujuu suht kivasti. Maahan-seiso-maahan siirtymiä jankattiin taas namin kanssa. Kiertämisen treenaaminen on kivaa sekä minulle että koiralle. Sen Niilo on jo tajunnut tosi hyvin. Harmi, etten ole viitsinyt sitä aiemmin opettaa. Pari pysäytystäkin otettiin jo mukaan. Vielä täytyy kiertomatkaa kasvattaa, mutta selkeästi Niilo alkaa tajuta, mistä on kyse. Loppuun tehtiin vielä paikkamakuu.

Roopenkin kanssa aloitettiin ruudulla, mutta siitä ei tullut kerta kaikkiaan mitään. Kentälle oli tehty myös toinen ruutu ja R keskittyi koko ajan tuijottamaan siellä treenaavaa koiraa. Roope on kyllä todella häiriöaltis. Seuraaminen sujui sen sijaan aika mukavasti. Roopen mielestä jopa seuraaminen voi olla hauskaa. Hyppynoutoa Roope ei selvästikään vielä oikein tajua paluuhypyn osalta, mutta sujui se jo viime viikkoa paremmin. Metallin kanssa olemme joutuneet palaamaan pitoharjoituksiin, mutta uskon/toivon sen johtuvan kylmistä keleistä ja keväämmällä alkaisi taas sujua kuin itsestään. Roopenkin kanssa harjoitellaan kiertämistä. Se tajuaa jo, että jotain pitää kiertää, mutta reppana ei vielä tajua, että tarkoitan lyhtypylvästä tms., vaan se saattaa kiertää vain itsensä ympäri... Loppuun tehtiin vielä pari ruutua ilman häiriökoiria ja nyt sujuikin jo vähän paremmin.

Tiistaina tein molempien kanssa seuraamistreenit. Nyt keskityttiin vauhdin muutoksiin ja erityisesti juoksuun ja hitaaseen kävelyyn. Pitäisi muistaa enemmän treenata tuota hidasta kävelyäkin, koska molemmat meinaavat siinä istahdella ihan turhaan ja juoksussa lähtevät edistämään aika helposti. Kiertoharjoituksiakin jatkettiin taas lähinnä hauskanpidon vuoksi.

Tunnarin harjoitteluakin olemme Niilon kanssa jatkaneet, mutta vielä en osaa oikein sanoa, onko edistymistä tapahtunut vai ei. Jatkamme kuitenkin harjoituksia ahkerasti.