Viikonloppu on ollut erittäin tokopainotteinen varsinkin ohjaajalla. Molemmat päivät kuluivat koulutusohjaajakurssilla. Lauantaina Roopekin oli mukana. alun perin olin luvannut ottaa Niilon mukaan mallikoiraksi, mutta Niilo yllättäin pulautti pienen oksennuksen aamulenkillä, joten päätinkin jättää sen kotiin varmuuden vuoksi. Otin sitten Roopen varmuuden vuoksi mukaan, ettei koirat loppuisi kesken. Vähän jännitti, miten Roope käyttäytyy vieraassa paikassa, mutta jännitys oli turhaa. Aluksi Roope toki oli yli-innokas ja olisi halunnut tervehtiä kaikkia mukaan lukien Hannan bortsupentua, joka oli vuorossa ennen Roopea. Roopehan rakastaa pentuja ylikaiken... Jos jollain meidän perheessä on pentukuume, niin se on Roopella.

Sitten tuli Roopen vuoro. Aluksi tehtiin ruutua. Sitä ei juurikaan ole tehty Roopen kanssa. Otettiin tosi lyhyeltä matkalta ja kävin aluksi ruudussa taputtamassa oikeaa kohtaa. Roope menikin ruutuun, muttei juurikaan kuunnellut minun seiso-käskyä, vaan haisteli ja touhotti omiaan suunnilleen oikeassa kohdassa kylläkin. Seuraava toisto meni samaan malliin. Sitten ruutuun vietiinkin pakasterasian kansi merkiksi. Tämä paransi Roopen suoritusta selkeästi. Se eteni kannelle suoraviivaisesti ja kuunteli jopa toisella kerralla pysäytyksenkin. Roopella ei ole ikinä aiemmin käytetty kosketusalustaa apuna, eikä se siis entuudestaan tiedä sen merkitystä. Seuraavaksi opeteltiin merkkiä. Sitä en ollut tehnyt Roopen kanssa ikinä aiemmin. Opettelu aloitettiin niin, että avustaja piti koiraa muutaman metrin päässä ja minä seisoin lähellä merkkiä ja ohjasin koiran namilla oikeaan paikkaan. Minulle jäi vielä vähän epäselväksi, sanotaanko koiralle aina seiso-käsky, kun se on oikeassa kohdassa seisomassa merkillä. Sääntökirjassa taitaa lukeaa evl:n ruudun kohdalla, että sanotaan ja ohjatun noudon kohdalla ei käskystä puhuta. No, tämä asia ei taida olla pitkään aikaan ajankohtainen. Sitten kurssin kouluttaja kysyi, millä mallilla luoksetulo on ja sanoin, että pysähdykset on huonoja. Kouluttaja halusikin sitten nähdä liikkeestä seisomisen. Roopehan hipsutteli vielä normaaliakin enemmän... Ohjeeksi sainkin siirtyä käskyn jälkeen sivusuunnassa, jotta on helpompi katsoa ehdoton pysähtyminen ja palkata vain hyvistä suorituksista. Lopuksi tehtiin vielä vauhdikas luoksetulo eli poistuin juosten koiran luota. Ihan viimeiseksi keskusteltiin noudosta (ja pureskeluongelmasta). Eipä siihen mitään selkeää ja hyvää ohjetta tullut. Yksi vaihtoehto olisi opettaa suoraan metallinouto, mutta ainakaan vielä Roope ei halua metallia ottaa suuhunsa eli sitä täytyy työstää ensin.

Tänään kurssilla oli pelkkää luentoa. Unohdin siirtää kelloa ja tein nopeimman lähdön kotoa ikinä. Lähdin ihan normaalisti koirien kanssa aamulenkille ja lenkiltä palattuani Mikko totesi, että mun pitäis olla vartin päästä kurssilla. 7 minuutissa oli kaikki aamutoimet tehtynä, enkä myöhästynyt kuin muutaman minuutin. Herään normaalisti siis ihan turhan aikaisin, kun pystyn noinkin nopeaan toimintaan :) Illalla olisi sitten vielä Hiiden haukkujen tokotreenit eli tokoviikonloppu jatkuu vielä.