Sunnuntaina käytiin taas tokoilemassa Hiiden haukkujen kentällä. Nyt on kyllä jo päässyt paljon asioita unohtumaan, mutta tässä se, mitä vielä muistan. Päivän aiheena oli kaukokäskyt ja osallistuin Roopen kanssa. Roope oli taas niin täpinöissään, etten juurikaan viitsinyt kaukokäskyjä yrittää, kun niiden opettelu vaatisi kuitenkin rauhallisen tilanteen ja koiran, joka keskittyy kunnolla. Roope osallistui paikallaoloihin ja sekä paikkamakuu että istuminen sujui hyvin. Istumisen ajan olin vielä näkyvillä. Mukavaa, että se osaa nykyään hyvin rauhoittua paikalla oloihin. Tein Roopen kanssa myös vähän seuraamista ja vauhdikkaita luoksetuloja. Pääasiassa kuitenkin vaan kuunneltiin ohjeita kaukojen opettamiseen.

Lopuksi tokoilin itsekseni myös Niilon kanssa. Niilon kanssa jatkoin ruutuharjoituksia Christan ohjeiden mukaisesti. Ei Niilo vielä ymmärrä kunnolla oikeaa paikkaa. Minun pitäisi hankkia pikapuoliin nauhat ruudun ympärille, jotta koiralla olisi paremmat mahdollisuudet hahmottaa ruutu oikein. No, jatketaan harjoituksia. Lisäksi teimme seuraamista ja idarin alkeita. Uutena juttuna aloin opettaa Niilolle kiertämistä (lyhtypylvään tms.). Kiertämistä voi sitten käyttää apuna monen liikkeen opettelusta (esim. ruudun, luoksetulon). Kiertäminen on todennäköisesti melko helppoa opettaa. Nyt tein namin kanssa ihan läheltä tolppaa ja noin metrin päästä ja kyllä Niilo ainakin jotain tajusi. Lopuksi Niilo teki vielä paikkamakuun Fidzin kanssa kahdestaan.

Marraskuussa on ohjelmassa tokoa (mm. Christan koulutus) ja eri yhdistysten syyskokouksia. Lupauduin alustavasti Hiiden haukkujen alo/avoryhmän tokovastaavaksi. Yritän pysyä erossa muista luottamustehtävistä :)