Illalla menimme siis vielä kolmeksi tunniksi tokoilemaan. Ensin Niilon tunti, sitten Roopen ja viimeiseksi Lauran. Eli minulla oli vielä arkitokon koulutusvuoro.

Niilon tunti aloitettiin paikalla istumisella ja heti perään paikkamakuu evl-tyyliin. Molemmat sujuivat Niilolta hyvin. Sitten tein hyppynoudon kolmesti. Ensimmäisellä yrityksellä olin huolimaton ja Niilo meni kapulalle suoraan hyppäämättä. Toisella kerralla meinasi tulla ohi paluumatkalla, mutta sain kuitenkin hyppäämään, kun innostin Niiloa. Kolmas suoritus menikin sitten nappiin. Seuraavaksi teimme metallinoutoa. Niilo poimii kapulan reippaasti, mutta loppuperusasennon kanssa on vielä vaikeuksia. Tähän en ole kuitenkaan vielä suuremmin kiinnittänyt huomiota. Seuraavaksi otimme luoksetulon pysäytystä (seisomaan). Alan vahvasti harkita käsimerkkiin siirtymistä, sillä käsimerkillä (jopa ilman suullista käskyä) pysähdykset ovat todella teräviä. Voi tietenkin olla aloittelijan tuuria, että onnistuu. Myöhemmin kokeilin Roopenkin kanssa käsimerkkiä ja silläkin sujui hyvin. Sitten tehtiin liikkeestä istumista. Kerran tarjosi seisomista, mutta muuten meni hyvin. Istumiset olivat melko nopeitakin. Sitten teimme ruutua muutaman kerran. tein nyt aiempaa lyhyemmältä matkalta ja ruudussa oli lätkä valmiina. Muutama hyvä toisto saatiinkin tehtyä. Kerrankin käskin Niilon maahankin. Helposti Niilo edelleen meinaa pysähtyä liian aikaisin. Seuraavaksi tein nopeita maahanmenoja lelulla palkaten. Viimeiseksi haettiin taas tunnarikapulaa lumihangesta. Niilo pitää kapulaa todella nätisti istuessaan, mutta noudon yhteydessä irtoaa kapulasta säleitä...

Roopen tunti alkoi paikkamakuulla. 3min piilossa ja Roope pysyi hienosti paluuta lukuunottamatta. Roope nousi seisomaan, kun olin n. 2m päässä siitä. Tunnin aiheena oli seuraaminen. Aluksi kouluttaja katsoi, miten liikkeelle lähdöt sujuu. Roope laskee helposti katsekontaktin heti liikkeelle lähdettäessä, mutta palauttaa sen parin askeleen päästä. Kontaktin pysymiseen kiinnitimme sitten erityistä huomiota. Lisäksi tehtiin käännöksiä. Niissä Roopella oli vaikeuksia erityisesti vasemmalle käännyttäessä eli takapään käyttö ei ole riittävän hyvää. Itsekseni harjoittelimme myös peruuttamista. Namilla "työntäen" se sujui ok. Sitten jatkoimme ruudun harjoittelua lätkän kanssa. Roope etenee ruutuun vauhdilla ja pysähtyykin oikeaan kohtaan, mutta se ei kyllä kuuntele minun pysäytyskäskyä kunnolla, vaan on nenä maassa. Saatiin kyllä tehtyä loppuun hyvä suoritus, jolloin oli korvatkin mukana :) Teimme myös pari avoimen luokan hyppyä ja ne sujui hyvin. Roope tosin nykii istuessaan eli on varottava jojo-hyppyä. Luoksetulon pysäytystä treenasimme käsimerkillä ja pysähdykset olivat siten hyviä. Taidan kokeilla seuraavassa kokeessa käsimerkkiä, jos vaan muistan omalta jännitykseltäni. Loppuun teimme vielä avoimen luokan kaukokäskyt. Ne sujuivat hyvin, vaikka mulla oli häiriötötsät sen vieressä. Lopuksi pyysin vielä treenikavereita katsomaan, miten liikkeestä seisominen sujuu. Se ei oikein sujunut. Roope hipsi pari askelta minun perässä. Roopen kanssa tokoilu on tällä hetkellä kivaa. Se on energinen ja touhukas, kuten ennenkin, mutta hallittavuus on parantunut huomattavasti. Roope oli taas lähes koko tunnin vapaana, mutta se keskittyi minun kanssa tekemiseen täysillä, eikä välittänyt muista koirista suuremmin.