Torstai-iltana oli Roopen ekat varsinaiset vepetreenit. Mikkokin lähti mukaan katsomaan, joten treeneistä saatiin todisteeksi muutama kuvakin. Tosin kameran laadusta johtuen kuvat eivät ole mitään huippuotoksia.

Ensimmäinen liike oli veneestä hyppy. Roope soudettiin saman tien 50m poijulle asti (kuten olisi sove-kokeessa). Hienosti Roope lähti sieltä liikkeelle yhdellä käskyllä ja ui suoraan minun luokse rantaan.

Tässä Roope on lähdössä venematkalle (ja minä seison hermostuneesti jalat ristissä ajatellen: mitähän tästä mahtaa tulla?)

Roope hyppää reippaasti veneestä ja ui rantaan.

Seuraavana liikkeenä oli esineen vienti veneeseen. Tätä liikettä ei tehty ollenkaan tutustumisillassa, joten nyt päästiin tositoimiin ensimmäistä kertaa vedessä. Pari kertaa on liikettä harjoiteltu kuivalla maalla, mutta se on kuitenkin ihan eri asia tehdä vedessä. Mikko meni veneeseen ottamaan esinettä vastaan, joten tästä liikkeestä ei saatu kuvia lainkaan. Vene meni n. 15m päähän rannasta (sove-kokeessa etäisyys on 30m). Roope lähti hyvin viemään esinettä, mutta se tuli toisiin aatoksiin n. puolessa matkassa ja ui takaisin luokseni. Uusintalähetyksellä se ui kuitenkin reippaasti veneelle asti ja Mikko sai kiinni damista. Roope ei meinannut millään luovuttaa damia Mikolle. Kai se meinasi, että Mikko nostaa senkin veneeseen. Lopulta dami heltisi ja Roope ui takaisin rantaan saamaan palkan minulta. Hieno suoritus ekaksi kerraksi!

Kolmas liike oli veneen haku. Vene soudettiin n.15m päähän (sove-kokeessa 30m) ja lähetin Roopen rannalta. Viimeksi Roope ihmetteli vielä köyttä, eikä tarttunut siihen. Nyt se nappasi köyteen kiinni kunnolla ja lähti tuomaan venettä rantaan saman tien. Soutaja ei auttanut Roopea yhtään, vaan Roope suoriutui täysin itsenäisesti.

Roope tarttuu köyteen

Roope vetää venettä

Roopen mielestä vene pitäisi vetää hiekalle asti...

Viimeisenä liikkeenä on hukkuvan pelastaminen. Sove-kokeessa hukkuva haetaan 30m etäisyydeltä. Nyt tehtiin n. 15m kohdalta. Hukkuva putoaa veneestä ja koira lähetetään hakemaan hukkuva rantaan. Roope lähti reippaasti ja tarttui saman tien hukkuvan kädessä olevaan damintapaiseen esineeseen. Sitten Roope lähti kohti rantaan. Se meinasi vetää hukkuvan vähän vinoon keppien (joiden välistä pitää lähteä ja tulla takaisin) ulkopuolelle, mutta "hukkuvan" avustuksella Roope tuli rantaan oikeasta kohdasta.

Roope on tarttunut hukkuvan "damiin" ja vetää hukkuvaa kohti rantaa

Roope työssä

Roopen mielestä hukkuvankin voisi vetää hiekalle asti

Roope suoriutui siis kaikista tehtävistä mukavasti. Tärkeintä on kuitenkin se, että sekä koiralla että minulla oli todella hauskaa. Tämä tuntuu todella Roopen lajilta. Ehkä innostumme vielä kisaamaan tässäkin lajissa. Ainakin sove-tehtävät tuntuvat kivoilta ja Roope oppii ne varmasti melko nopeasti.

Eipä unohdeta Niiloakaan. Sekin oli mukana treeneissä keskittyen harjoittelemaan passityöskentelyä.

Ensi viikolla pääsemme jälleen treenaamaan...