Sain eilisen yllättäen vapaaksi ja niinpä suuntasin Vaakkoihin heti aamusta Arjan ja Tonin kanssa. Tehtiin treenit pareittan. Niilo ja Rolle aloittivat. Pojat käyttäytyivät oikein mallikkaasti. Kumpikin oli rauhallinen passissa ja hyvin hallinnassa koko treenin ajan.  Päivän aiheena oli kaksoismarkkeeraukset ja ohjaukset. Ensin tehtiin kakkonen siten, että eka heitto tuli avoveteen ja toinen saarekkeeseen. Seuraavalla kierroksella heitettiin ensin lähetyspaikan puoleiselle rannalle häiriöheitto ja sitten samanlainen kakkonen. Ohjauksia tehtiin saarekkeeseen. Niilon treenit sujuivat huonohkosti. Se sai jo ekassa lähetyksessä vettä korvaansa ja se ui pää vinossa. Markkeeraukset saatiin talteen, mutta korva selvästi haittasi sen olotilaa. Se ei mennyt mielellään veteen ja kun se sinne meni, niin se yritti mennä todella varovaisesti. Sen käytöksestä pystyi lukemaan, että se tiesi damin paikan, muttei halunnut mennä. Jouduin tekemään paljon töitä saadakseni sen veteen. Treeni meni siis vähän tahkoamiseksi. Seuraavalla kerralla minun täytyy mennä Niilon kanssa johonkin helppoon rantaan, jotta korvaan ei menisi niin helposti vettä ja saisimme tehtyä onnistuneita ohjauksia ilman painostusta. Rolle on muuten edistynyt huimasti! Se suoriutui harjoituksista mallikkaasti. Häiriöheitto oli tosin aika iso häiriö vielä sille.

Sitten käytiin vaihtamassa koirat eli Roope ja Raffe pääsivät töihin. Siinä on varsinainen parivaljakko. Molemmat kuumuvat helposti. Tällä kertaa ääntely pysyi kuitenkin kohtuullisena, eikä kumpikaan yltynyt haukkumaan tms. Molemmilla oli vaikeuksia pysyä passissa paikallaan. Roopelle erityistä huolta aiheutti Arjan taskusta löytyvä maksamakkarapötkö... Roope siis malttoi mainiosti paikallaan, kun Raffe lähetettiin noutoon, mutta Arjan kutsuessa Raffea Roope olisi halunnut lähteä Arjan luo herkuttelemaan.

Olen tyytyväinen Roopen työskentelyyn (siis omiin suorituksiin, en passissa oloon...). Kaksoismarkkeerauksissa se ei aina muistanut täysin pudotuspaikkaa, mutta se osasi itse päätellä damin paikan. Se siis meni uudestaan hakemaan samasta paikasta, huomasi paikan tyhjäksi ja osasi lähteä hakemaan toisesta paikasta. Ohjauksissa se lähti hyvin eteen, mutta sivusuuntia se ei vielä kuuntele. Pysähtyi kuitenkin pillillä hyvin. Täytyy harjoitella suuntia maalla. Sain taas uutta intoa Roopenkin kanssa treenaamiseen ja ensi viikoksi on jo uudet kimppatreenit sovittuna :)