Mejä nimittäin. Tänään oli vuorossa jälkien teko huomista Hirvihaaran mejäkoetta varten. Vettä tuli jälkien teon aikaan reippaasti ja saldona on varmasti flunssa. On tämäkin hieno tapa viettää viikonloppu, kun saa rämpiä vaatteet märkinä metsässä koko päivän. Toivottavasti urakointi palkitaan huomenna...

Eilen kävin töiden jälkeen tutustumassa Roopen kanssa ensi viikon tokokokeen paikkaan eli Forssan pussikoirien kenttään. Tein lyhyen treenin, joka sujui suht mukavasti. Roope ei myöskään kerännyt kierroksia paikasta, mutta tilanne olikin rauhallinen, kun kahdestaan paikalla olimme. Tiistaina tilanne on varmasti toinen.

Seuraavaksi ajelin koirien kanssa Somerniemelle Annan luokse tutustumaan damin heittäjään. Tarkoituksena oli siis kokeilla "ampumista". Niilo pääsi mukaan, niin ei tarvinnut itse hakea dameja. Kyllä huomasi, että Niilon kanssa on jäänyt nometouhut tosi vähälle. Kunnon kimppatreenejä on tainnut olla kolme kertaa tänä vuonna ja viimeksi on paukkuja käytetty Valkeakosken kokeessa elokuussa. Nyt paukuista seurasi se, että Niilon pylly ei meinannut millään pysyä paikallaan. Kertaakaan se ei yrittänyt lähteä kunnolla paukkuun, mutta ärsyttävästi pylly nousi ja koira eteni pari askelta. Ärähdin lopulta vähän reippaammin ja tämän jälkeen koira pysyi paremmin paikallaan. Sitä en tiedä, johtuiko parempi paikallaan pysyminen ärähdyksestä vai ohjaajan vaihdoksesta. Anna nimittäin ohjasi Niiloa, kun minä harjoittelin heittäjän käyttöä. Kivasti Niilo työskenteli Annan kanssa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Niilolla oli vieras ohjaaja.

Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin Niilon työskentelyyn kohtuullisen tyytyväinen. Tämä oli eka kerta, kun Niilolle ammuttiin maamarkkeerauksia heittäjällä. Tehtiin vain ykkösiä. Niilo markkeerasi damit melko mukavasti. Välillä olisi nenä saanut olla paremmin mukana. Niiloa ei juurikaan häirinnyt, vaikka vieressä oli toinen koira ja damit haettiin vuorotellen. Koko treenin ajan Niilo oli vapaana. Selkeästi Niilo on siis kasvanut ja kehittänyt talven aikana ryhmätreeneihin paremmin sopivaksi. Enää ei tuntuisi joku walk up-tyyppinen juttu ihan utopialta :)