Niilo starttasi Oijärven nomekokeessa tänään saaden hienosti AVO2. Tuomarina toimi Markku Bräyschy. Ykkönen jäi harmittavan vähästä kiinni. Tarkempi koeselostus tulee myöhemmin.

Tässäpä selostus:

Koe alkoi vesiohjauksella. Lähetys tapahtui ehkä n. 15m maan puolelta, jonka jälkeen avovettä (ehkä 30m) ja riista oli pienen saarekkeen takareunassa. Matkat saattoivat olla jotain ihan muutakin... Niilo suoritti ohjauksen melko suoraviivaisesti. Vähän jouduin painostamaan ennen kuin Niilo siirtyi veteen, mutta sen jälkeen eteneminen oli todella hyvää ja riista saatiin talteen. Sitten tuli kaksoismarkkeeraus, jossa ensimmäinen heitto tuli veneen oikealle puolelle vastarannan kaislikkoon ja toinen veneen vasemmalle puolelle avoveteen. Niilo lähti hakemaan avoveteen heitetyn ensin. Se löytyikin helposti. Palauttaessa Niilo pudotti linnun muutaman metrin päähän minusta ja jäi ravistelemaan. Kehotuksella se kuitenkin palautti linnun käteen asti. Sitten tuli maaohjaus n.50m(?) päähän. Niilo suoritti ohjauksen hyvin. Se meni ensin vähän liikaa oikealle, mutta sain sen pysäytettyä ja käännettyä vasemmalle oikeassa kohdassa. Maaohjauksessa jännitin vaihtamisen mahdollisuutta, sillä linjan päässä oli useampi telkkä (tms.) valmiina.  Niilo ei onneksi jäänyt arpomaan, minkä riistan ottaisi. Tämän tehtävän aikana vastarannalle heitetty markkeeraus valitettavasti unohtui. Yritin lähettää Niilon kahdesti, mutta se ei selvästikään enää muistanut markkeerausta.

 

Sitten siirryimme kauemmaksi odottamaan ja toinen koira tuli suorittamaan ohjaus- ja markkeeraustehtävät. Tämän jälkeen aloitettiin hakuruutu parityönä. Niilo sai aloittaa. Se löysikin heti ruudun etureunasta korpin. Turhaan olin sitäkin hermoillut etukäteen. Niilo ei epäröinyt elämänsä ensimmäisellä korpilla lainkaan, vaan toi sen heti minulle. Sitten haki pari ja sitten taas Niilo. Seuraavilla lähetyksillä Niilo löysi ensin 2 varista ja viimeiseksi vielä tavin. Niilon reipas suoritus riitti siis AVO2-tulokseen. Vielä jäi siis parantamisen varaa ja nyt voi vaan harmitella, kun toinen markkeeraus unohtui. Ykkönen oli niin lähellä (mutta vielä niin kaukana…) Huikea kehitys on kuitenkin tapahtunut vesiohjauksessa kahdessa viikossa (tai sitten oli vain aloittelijan tuuria). Lisäksi Niilo pysyi hienosti hallinnassa, vaikka seuraamista (hankalassa suomaastossa) tuli aika paljon. Parityökään ei tuottanut Niilolle suurempia vaikeuksia. Palautukset tulivat käteen yhtä lukuunottamatta. Olen siis koiran suoritukseen erittäin tyytyväinen.

 

Lisään vielä jokusen kuvan kokeesta (ja Oulun lomareissusta), kun vaan kotiudumme ensin. Huomenna lähdetään kotia kohti, mutta kurvataan ensin Niilon kotiseudun kautta :)