...Niilon jälkivalion arvo nimittäin. Niilo jäljesti tänään taas hienosti saaden Rengon mejäkokeesta VOI1-tuloksen 45 pisteellä. Pistemenetykset johtuivat makausten hätäisestä merkkaamisesta ja ajoittaisesta epävarmuudesta jäljestäessä. Niilo teki jonkin verran tarkastuksia riistan jäljillä. Minua hirvitti eniten katkon selvittäminen, mutta arvostelussa sanotaan, että Niilo rengastaa katkokulman hienosti. Jännitystä aiheutti se, että veretys loppui noin metrin päähän isosta ratsastuspolusta, joka johti n. 50m päässä olevalle hevosradalle (siellä oli iso kyltti, jossa siis luki "hevosrata" tms.). Niilo meni rengastaessaan hetken aikaa polkua pitkin ja jännitin, vaihtaako se verijäljen kavion jälkiin vai pysyykö uskollisena verelle. No, pysyihän se.

Nyt Niilolla on siis kaksi Voi1-tulosta ja kolmas vielä tarvittaisiin valioitumiseen. Valitettavasti koekausi on jo niin lopussa, ettei yhtään starttia ole enää tiedossa. Seuraava yritys taitaa siis mennä ensi vuoteen, ellen nyt onnistu jostain löytämään koepaikkaa vielä tälle syksylle ja yksi koehan ei läheskään välttämättä riitä...

Kävimme viikolla myös ensimmäistä kertaa sorsametsällä ja hienosti Niilo toimi sielläkin. Roopekin oli osan aikaa mukana passissa, mutta sille ei valitettavasti tullut pudotuksia. Niilo sai hakea kolme heinuria ja yhden tavin.